HomeSocialD'ale cetateanuluiCosuri de fum si necesitatea lor. Afla cum poti...

Cosuri de fum si necesitatea lor. Afla cum poti alege cea mai buna varianta

In momentul construirii unei case noi, nu multi isi pun probleme legate de detalii. Majoritatea se gandesc la arhitectura, design, stil, insa nu si la detaliile practice aferente unei locuinte, cum ar fi semineul. Insa, semineul este un punct esential pentru orice locuinta, iar la acelasi capitol legat de seminee putem vorbi de diferite tipuri si stiluri de cosuri de fum, o alta alegere vitala pentru viitoarea ta casa.

Daca este sa analizam constitutia unui semineu, vom observa ca acesta nu poate exista fara inima sa, fara elementul principal, cosul de fum.

Care este rolul unui cos de fum?

Scopul acestor cosuri de fum este usor de inteles, deoarece ele contribuie la evacuarea in siguranta a gazelor care se ard in timpul utilizarii semineului. La ce trebuie sa fii atent in momentul alegerii unui cos de fum ideal pentru casa ta? Durabilitatea este un aspect important legat de orice accesoriu ce constituie semineul, mai ales legat de cosuri de fum. Pe langa asta, trebuie sa fie perfect etans pentru o siguranta maxima. Partea buna e ca majoritatea producatorilor pot asigura o calitate superioara, astfel venind si o garantie de peste 30 de ani la cosuri de fum. Totusi, acest lucru nu se aplica in toate cazurile, si pentru ca garantia sa fie valabila trebuie sa ai grija si de curatarea ocazionala a hornului si utilizarea semineului conform indicatiilor.

Care sunt tipurile de cosuri de fum?

Dupa cum am mentionat, nici alegerea unui cos de fum nu va fi una usoara, existand deja atatea variante pe piata, fiecare dintre ele avand atat plusuri cat si minusuri. Astfel, poti alege intre cosuri de fum ceramice, din inox sau din caramida (considerate a fi cosuri de fum traditionale, avand o vechime mai mare pe piata). Cand faci insa aceasta alegere trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte care vor afecta cosul tau de fum. Printre acestea se numara un producator de incredere, tipul de sursa pe care doresti sa il racordezi (centrala termica, soba sau semineu, poate nu doresti neaparat doar un semineu). Pe langa acesta, trebuie sa iei in considerare tipul de combustibil care iti va fi cel mai la indemana, lichid gazos sau solid, depinzand mult de zona.

[image image-id=”50239″ height=”400″ width=”400″ image-title=”fum”]

Care e cea mai buna alegere?

Specialistii in domeniu vor recomanda, de cele mai multe ori, cosuri de fum ceramice, acestea avand cea mai lunga perioada de garantie. Insa este bine sa consulti mai multe pareri inainte de a sari la o decizie finala.

Am mentionat deja ce inseamna cosuri de fum, insa si acestea sunt compuse din mai multe componente, cum ar fi tubul de samota, mantaua, placa termoizolatoare si usita de curatare. Cel mai important dintre acestea e considerat tubul de samota, acesta stand la baza vietii unui cos de fum. Astfel, trebuie sa fie caracterizat de o precizie ridicata, trebuie sa fie foarte rezistent la variatii extreme de temperatura, la umezeala si poate chiar si la agenti chimici.

Al doilea cel mai important element ar fi placa termoizolatoare, caracterizata de o forma speciala, pentru o siguranta maxima, iar nu in ultimul rand este mantaua, care are rolul de a centra tubul de samota.

Oricare ar fi decizia ta finala, nu uita importanta producatorilor in calitatea unui cos de fum. Mai bine alegi calitatea din start, decat sa risti schimbari dese si costisitoare. O astfel de companie la care poti apela cu incredere aici, unde pe langa cosuri de fum poti gasi si semineul cel mai reprezentativ pentru locuinta ta!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare