HomeSocialD'ale cetateanuluiCum a iscat turul 2 al alegerilor probleme domestice

Cum a iscat turul 2 al alegerilor probleme domestice

Turul  al doilea al alegerilor prezidenţiale a creat probleme în casele multor români.

Conflictele domestice nu au fost însă cauzate de opţiunea unuia sau a altuia din familie, cum se aşteptau sociologii preocupaţi de fenomen, mai ales în această perioadă, ci de alte elemente conexe zilei de votare.

De exemplu, multe femei sunt convinse că au fost înşelate de consorţii lor, deoarece aceştia au plecat spre secţiile de votare, dar s-au întors fără timbru pe cartea de identitate. Evenimentele din teritoriu indică însă o altă cauză pentru care mulţi români nu au mai ajuns la urne. Se pare că baronii locali au investit prea mult în festinul electoral, de această dată. Astfel, cetăţeanul turmentat a ajuns prea turmentat pentru a găsi calea cea dreaptă spre secţia de votare la care era arondat.

În aceste condiţii, cetăţeanul nu a mai putut fi ajutat nici prin metoda: “nu ştii cu cine să votezi? Îţi spunem noi cu cine să votezi!”.

Cetăţeanul turmentat, care a reuşit, cumva, să ajungă la secţia sa de votare, nu şi-a mai putut aminti însă de ce a votat şi pe cine.

Cetăţeanul nu a înţeles nimic din dezbaterea dintre candidatul susţinut de Partidul Naţional Liberal, Klaus Iohannis, şi adversara sa de la Partidul Social Democrat, Viorica Dăncilă. Probabil că motivul este că nu a existat o dezbatere.

Singurii din comunitate care ştiu pentru ce au votat sunt, din nou, preoţii. Aceştia au optat, după cum le-a fost transmis de la centru, pentru prosperitate. Evident, este vorba despre prosperitatea şefului Bisericii Ortodoxe Române, mult, mult, mult, mult prea mult fericitul patriarh Daniel. Şi acum, ca în toţi anii electorali, Daniel este singurul care nu trebuie să aştepte numărarea voturilor pentru a fi sigur de victoria sa.

Cel mai mult au avut şi au de lucru, în această perioadă, medicii, care sunt asaltaţi de un număr foarte mare de cetăţeni aflaţi în stare avansată de ebrietate electorală. Munca doctorilor este cu atât mai grea, având în vedere că această formă de ebrietate nu poate fi tratată prin metodele clasice. Evenimentele electorale anterioare au demonstrate că foarte mulţi pacienţi pot rămâne în această stare de ebrietate următorii cinci ani.

 
Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare