HomeSocialD'ale cetateanuluiMinisterul Educației îi învață pe elevi meseriile viitorului: șmangleala...

Ministerul Educației îi învață pe elevi meseriile viitorului: șmangleala și căpșunăritul

Ministrul demis și reloaded al Educației și Cercetării, Monica Anisie, după ce le-a servit câte o chiftea caldă câtorva elevi, s-a gândit să îi învețe și câte o meserie pe alții.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat o campanie de prezentare a meseriilor pentru elevi.

Școala românească are o tradiție îndelungată în a pregăti viitori meseriași.

Mai ales în ultimii 30 de ani, sistemul educațional, coordonat de cei mai bine pregătiți miniștri, pe care partidele politice, indiferent de orientare, au putut să îi găsească, a garantat exportul de meseriași în țări precum Spania, Anglia, Franța sau Germania.

Mii de absolvenți, măcar de câteva clase, ai sistemului ultrareformat de către eminențele cenușii care au preluat, pe rând, frâiele școlii românești, s-au îndreptat spre cariere de succes, în afara granițelor României.

După doar câțiva ani petrecuți în școala românească reformată, mii de tineri au scris istorie în culegerea de căpșuni, în Spania.

Alții, care au părăsit sistemul educațional românesc chiar mai repede, fiind autodidacți sau absolvenți ai școlii vieții, au ajuns să fie recunoscuți ca unii dintre cei mai buni tranzacționari de pe piața auto europeană, inventatori ai celebrului principiu “ce-i al tău e și al meu”, care a revoluționat economia.

Totuși, sistemul reformat a mai dat și erori.

Din aceste mici rateuri, au apărut absolvenți de liceu care au obținut rezultate extraordinare la olimpiadele internaționale sau în marile universități ale Europei sau generații de medici care au deservit numeroase state din occident.

Dar nu sunt motive de îngrijorare.

Partidele parlamentare au semnat un acord, prin care și-au asumat răspunderea că, indiferent de formațiunea sau formațiunile care vor ajunge la guvernare, să nu se mai permită astfel de erori ale sistemului educațional românesc.

Toți cei care vor ajunge, de acum înainte, la conducerea Ministerului Educației trebuie să se asigure că școala românească va produce doar electorat care să nu mai pună întrebări, doar ștampile, acolo unde sunt îndrumați.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare