HomeSocialPân’ la urmă câți suntem?

Pân’ la urmă câți suntem?

La alegeri au ieșit la urne aproximativ 8 milioane de români, unii votând la grătar, alții pe litoral, în șlapi, slip, ori direct din autocarul de campanie, via Un-Sat-Uitat-De-Lume. Statisticile băsesciene arată o prezență la vot de 46%, dar ăilalții ne zic că, de fapt, suntem mai puțini români cu drept de vot care nu au plecat la cules, de unde și șoselele mai libere, autobuzele mai oxigenate și protestele light. Nu știi pe cine să crezi. Dacă suntem așa de puțini, cum se face că într-un sătuc din Vrancea prezența la vot a fost de 250%? Ce aveau urnele alea de-ți venea să bați zeci de kilometri doar ca să pui ștampila pe o hârtie? Și ăsta nu-i un caz singular. Mai multe sate, uitate pe hartă, au avut parte de-un turism ca-n povești. Totul într-o duminică caniculară. A înflorit sentimentul național și românul și-a amintit că ulița e drumul formării poporului român?

USL-iștii au dreptate. Nu suntem 18 milioane cu drept de vot. Nu pot fi mai mulți alegători decât poate plimba un partid cu autocarul. Alegători sunt ăia care-ți garantează minimum de efort de a se deplasa de pe canapea până în autocar, să mănânce un sandvici de protocol și să coboare undeva într-un județ vecin să voteze. Restul sunt niște leneși băsiști, neinteresați de democrație. Parcă-i și venea lui Crin să spună: Nu votați acum? Pe viitor nici n-o să mai fie nevoie, hahaha.

  De asemenea, nu cred în 18 milioane de votanți pentru că nu pot să-i dau credit oricărui pișcotar cu ștampila în mână. Vreau drept de vot celor ce refuză pomana electorală ori celor care, în cel mai rău caz, savurează salamul primit la ușă cu o carte și televizorul deschis pe un canal de știri. Cum să-l consideri alegător pe unul care-l votează pe Crin pentru că „e simpatic”, ori pe Băsescu pentru că „e din popor și le zice bine”? De asemenea, câți dintre voi ați fost la alegeri cu buletinul în slip ori în sutien? Câți ați aruncat în derizoriu performanța olimpică a unui sportiv pentru un vot?

Deci? Mai suntem 18 milioane de votanți, sau doar câțiva și mulți disperați?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare