HomeSocialPovestea biblică a coastei la grătar

Povestea biblică a coastei la grătar

După ce au fost făcute planetele, stelele, uscatul și apa, animalele, plantele și Adam, ca mai apoi din coasta lui s-apară Eva, undeva pe 11 Iunie, lângă parcul Carol, a apărut și Costelaria, local cu specific, numai bun pentru cei care vor să facă gută în stil mare, dar cu zâmbetul pe buze.

Localul are o terasă mică și cochetă pe trotuar, dar, fiind una din puținele zile ploioase din Bucureștiul canicular, am optat pentru interior, unde sunt locuri destule pentru clientela fidelă și câțiva curioși. M-am așezat din nefericire la o masă aproape de boxă, astfel încât discuția din timpul mesei a fost cam urlată. Să-mi fie învățătură de mine: la masă nu se vorbește.

Așa cum am spus încă de la început, la Costelaria carnea e baza. Bag mâna-n foc că, după două săptămâni de regim non-stop, în acest local o să fac o ceafă de parlamentar bine crescut și poate mi se transformă și Matizul într-o frumusețe de Q7. Meniul e bine schematizat: coaste de porc, de vițel, de berbecuț și altele. Cum toate au un rost și-o socoteală, am început cu o ciorbă de coaste de vițel (9 lei). Dom’le, babană combinația, remarcabile chifle și un ardei iute de-ți alergau globulele prin organism precum Usain Bolt la Olimpiadă (așa și trebuie, nu?), dar ciorba avea niște bulgări de grăsime destul de greu de picat pe retină. Îi puteai evita cu ușurință, nu asta a fost problema, dar, fiind la început de carieră, mi-a picat puțin greu imaginea. Am dovedit-o fără stres, că nu mă fac pe mine niște „găluște”.

Distracția a început tocmai de la felul al doilea. Coaste de porc la grătar cu cartofi prăjiți și două sosuri extraordinare, aveam să descopăr în scurt timp (27 de lei). Porția e mare și justificabilă. Sunt două xilofoane superbe, bine făcute, acompaniate de chipsuri de cartofi naturali. Cât despre sos, în special cel alb a cărui compoziția este un secret teribil, dar mă voi strădui să-l aflu de la bucătar, e o nebunie. Sincer, dacă-ți cumperi şaormă, hot dog sau merdenele, du-te până la Costelaria și cere sosul alb. Și de aici începe obezitatea, totul fiind atât de bun, încât și sătul mai vrei. Că ce-i bun și bulimicei îi place. Așa că mi-am îndreptat atenția și spre porția de mușchiuleț de porc condimentat, cu cartofi natur (22 de lei) care părea că se chinuieşte cu partenera de masă. M-am oferit voluntar și am demonstrat că nu te poți juca cu mâncarea. Ori o termini, ori o să-ți pară rău.

Desertul a fost la fel de bun, tort de ciocolată (12 lei), dar considerat cam scump de latura feminină a mesei. Să-i dăm credit, știe cum e cu dulcegăriile. Băutura e la preț de Centru, bere la 7 lei, cola la 0,33 la 6 lei ș.a.m.d.

Verdictul e favorabil, altfel n-aş putea să mai dau ochi vreodată cu sosul acela grozav. Două persoane se pot sătura și simți foarte bine, totalul ajungând undeva la 120 de lei. Poate e mult, însă pentru o cină romantică în doi, o dată pe lună, merită să-i spui „iubita, hai să mergem să mâncăm cu mâinile și să ne îngrășăm fericiți!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare