Sexul, religia, tabuurile și educația de manual

de Academia Caţavencu , 30 septembrie 2016
Sexul, religia, tabuurile și educația de manual

A început încă un an școlar. Cu toate marginaliile ce i se alocă în mod repetat acestui eveniment. Dezbaterile le știm. Mai ales cele legate de omiprezentul manual de religie. Despre care n-aș mai aminti nimic în cele ce urmează. Îmi dă, totuși, târcoale, un gând: acela de a mă califica, tehnocrat vorbind, pentru o zi, ca ministru al educației. O zi. Suficient cât să introduc, la urgență, educaţia sexuală în școli. Căci, nu-I așa?, faptul că suntem pe primele locuri în lume la mame minore ar trebui să ne dea mai mult de gândit decât arderile în iad cauzate de un film văzut duminica ori de participarea la un concert de rock.

Lipsa educaţiei în privinţa sexului produce frustraţi. Frustraţii sexuali nu sunt productivi pentru societate, credeţi-mă pe cuvânt. Iar sexul, zic eu, e forţa invizibilă din spatele oricărei societăţi sănătoase. Bine, poate să fie şi vizibilă dacă eşti exhibiţionist sau onanist, dar astea-s excepţii, cred. Sexul înlătură coşurile, stresul şi nevoia de a te lua la bătaie cu oricine ţi se pare că se uită urât la tine. Cel puţin, aşa mi s-a zis. Iar dacă vă uitaţi pe site-urile de specialitate şi citiţi întrebările utilizatorilor (de toate vârstele), o să vă cruciţi. Ptiu, drace, am folosit un termen religios.

În fine, iniţial o să râdeţi până veți faceţi hernie de disc, apoi o să vă deprimaţi. Mă rog, eu nu mă deprim niciodată, aşa că râd de fiecare dată. Sincer, nu înţeleg cum cei care răspund la întrebările alea ce dau măsura culturii generale a românului pot face asta cu seriozitate. Mai cu prisosinţă când sunt de genul: „Am făcut-o în fund, pot să rămân gravidă?”; „Am dat cu duşul peste păsărică, m-am dezvirginat?”; Dacă mă masturbez, rămân orb sau mi se micşorează penisul?”; „Am făcut dragoste cu prietenul meu şi a lăsat înăuntru, sunt însărcinată?”. Ultima e, de departe, preferata mea. Eu aş fi întrebat-o ce a lăsat înăuntru, telefonul, cheile de la maşină, portofelul, pisica?

Fireşte, nu vreau să se înţeleagă că numai românii au problema asta. Fiecare naţie are rataţii ei. De pildă, îmi aduc aminte de cazul unui cuplu de nemţi pocăiţi sau ceva de genul ăsta, care s-au dus la medic să afle de ce nu pot avea copii. În condiţiile în care singurul lor contact cât de cât sexual era sărutul.

Problema e că la noi ăştia sunt majoritari. Bine că sunt bigoţi, nu?

Loading...

Comentarii

  • adi

    03 octombrie 2016 21:48

    Cine sunt mamele minore? In primul rand fac parte dintr-o anumita etnie care isi casatoreste copiii de la 11 ani. Poate ar fi bine sa luati aspectul in calcul. Si nu cred ca domnul cu orbirea merge la biserica regulat ups, poate alegeam alt cuvant. Chestiuni de baza se invata la biologie, la aparatul reproducator la o varsta cand chiar pot intelege, nu la 0-4. De ce nu au ramas cu nimic, asta e alta discutie.

    raspunde comentariului
+