HomeInterviuAdi Despot: O gură de hip-hop sau rock bun...

Adi Despot: O gură de hip-hop sau rock bun îți recalibrează imediat balanța

Luni, 8 aprilie, la Teatrul Național are loc lansarea celui mai nou album Vița de Vie: Acustic. Ce înseamnă Acustic și ce planuri are formația pentru 2013 aflăm de la Adi Despot.

 

Reporter: După trei ani, dacă nu mă înșală memoria, Vița de Vie lansează un nou album. De ce „Acustic”? Vorbește-ne puțin despre noul disc.

Adrian Despot: Am luat o pauză de zgomot și viteză și ne-am oprit pe marginea drumului să ne tragem sufletul. Așa a ieșit albumul Acustic. Sunt piesele noastre vechi, reorchestrate cu instrumente noi. Pian, violoncel, flaut, caval, contrabas, percuții etnice și multe chitare acustice. Am redus volumul și am crescut intensitatea. Suntem foarte mândri de rezultat.

 

Rep.: Unde sunt basul și cu toba mare? Nu-i prea mult acustic?

A. D.: Basul și cu toba mare s-ua transformat în Contrabasul și cu toba mare. Prea mult Acustic? Așa a început totul, ne-am întors practic în punctul zero al conceperii melodiilor noastre. Am preluat esența și am reconstruit orchestrația pe alte coordonate estetice.

Rep.: De ce Teatrul Național?

A. D.: La Operă am fost deja sold out cu Acusticul, iar Sala Palatului nu ne place. E prima oară când cântăm la TNB, o să fie interesant să vedem sala de pe scenă.

Rep.: Plecați la drum după lansare? Să ne așteptăm și la un videoclip?

A. D.: Suntem de 16 ani pe drum. Suntem ca un trib nomad de muzicieni, nu ne place să stăm mult într-un loc. Imediat după lansarea din 8 aprilie o să plecăm din nou, Oradea, Tg. Mureș, Zalău etc. În paralel lucrăm la mai multe ilustrații pentru piesele de pe album. O să apară, rând pe rând.

Rep.: Firește, nu mai există niciun interviu fără celebra „Cum vă simțiți?” Prin urmare, cum se simte Vița de Vie după 16 ani de muzică?

A. D.: Rodați și cu chef de cântare. Ne simțim foarte bine în pielea noastră și suntem fericiți să avem niște fani extraordinari care ne fac să uităm de trecerea timpului.

Rep.: V-am perceput întotdeauna ca pe o formație care se luptă cu kitsch-ul din muzica autohtonă. Mai e vreo speranță în sensul ăsta? E de ajuns să deschizi un radio, o televiziune de muzică și te iei cu mâinile de cap…

A. D.: Am trecut de la faza asta la următoarea, ne-a venit să-i luăm pe cei de la televizor cu mâinile de cap, apoi am trecut și de asta și am închis televizoarele. Acum e mult mai bine și putem să ne vedem liniștiți de treaba noastră.

Rep.: Făceai la un moment dat distincția dintre textieri și poeți. Care ar fi textierii din generația asta? Sau va trebui ca de acum să ne mulțumim cu cele 12 cuvinte din vocabularul Innei și cele patru vocale din cântecele lui Ruby?

A. D.: O gură de hip-hop sau rock bun îți recalibrează imediat balanța. Inna nu e făcută pentru cuvinte, interviurile ei stau mărturie, iar Ruby are un flow amețitor, nu știu ce aveți cu ea. Bine, mai are ceva amețitor, dar nu e locul potrivit să intrăm în astfel de detalii.

Rep.: V-ați lăsat de „iarbă”?

A. D.: Nu îmi aduc aminte să ne fi apucat vreodată, dar e drept că am auzit că există reacții adverse.

Rep.: Megastar sau Vocea României?

A. D.: Megastar.

Rep.: Câteva cuvinte despre Eurovision?

A. D.: Am avut neinspirația să mă interesez de rezultat, pe net. Am aflat că Luminița Anghel a fost atacată energetic, împreună cu alți trei colegi, și am văzut cine sau mai bine zis ce a fost desemnat câștigător. Am rămas fără cuvinte.

Rep.: Ce planuri are Vița de Vie pentru 2013?

A. D.: Lansarea albumului Acustic, apoi concertele open air de peste vară și un turneu național în toamnă.

Rep.: Ce planuri are Adi Despot pentru 2013?

A. D.: Cele de mai sus și spargerea unei bănci.

 

exlcusiv online

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare