HomeTech5 pasi simpli de urmat in crearea unui site

5 pasi simpli de urmat in crearea unui site

Pentru o afacere, prezenta in online, in special crearea unui site, este foarte importanta, iar asta pentru ca din acest mediu putem sa ajungem la un numar mult mai mare de clienti si sa cream acel brand awareness. Desi poate sa para complicat la o prima vedere, crearea unui site nu este deloc o treaba grea, ci chiar din contra. In momentul de fata avem toate uneltele necesare pentru a ne face singuri site-ul, asadar nu putem spune ca mai exista vreo scuza pentru a nu avea si tu un site sau un blog.

In articolul de astazi iti vom vorbi despre 5 pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru crearea unui site. Nu vom intra in foarte multe detalii, iar asta pentru ca despre crearea unui site web sunt foarte multe cursuri complete in online care te pot ajuta mult mai mult daca vrei ceva aprofundat.

1. Primul pas pe care tu trebuie sa il faci in crearea unui site este sa alegi un nume de domeniu. Acesta e bine sa fie unul cat mai relevant pentru nisa pe care vrei sa activezi. De asemenea, asigura-te ca este foarte usor de retinut, precum si de rostit. Domeniul poate fi unul cu extensia .ro (in cazul in care afacerea ta este in Romania), dar la fel de bine poti opta chiar si pentru alte extensii disponibile, ca de exemplu .com, .net, .info, .blog si asa mai departe. Din cate se pare motoarele de cautare nu favorizeaza o extensie in detrimentul alteia, asadar nu trebuie sa iti faci multe griji din acest punct de vedere.

[image image-id=”49680″ height=”400″ width=”400″ image-title=”site”]

2. In momentul in care ti-ai rezervat numele de domeniu, este timpul sa alegi si compania la care vei apela pentru a-ti gazdui site-ul. Acest pas este unul destul de important in crearea unui site. Ai o gramada de alternative la dispozitie, dar noi iti recomandam sa iti indrepti atentia doar catre serviciile de gazduire web care au vechime in domeniu. Pana la urma nu iti doresti ca peste noapte site-ul tau sa dispara, nu-i asa? Pentru inceput cel mai ieftin pachet este arhisuficient, dar pe parcurs cu siguranta vei simti nevoia pentru mai multe resurse.

3. Acum ca ai si nume de domeniu si gazduire, e timpul sa te gandesti care va fi platforma pe care vei crea site-ul. Ce recomandam aici? Foarte simplu: wordpress este cel mai potrivit in crearea unui site rapid si fara foarte multe batai de cap. La ora actuala WordPress este cea mai folosita platforma pentru crearea site-urilor. Practic ne pune la dispozitie toate uneltele necesare pentru a crea proiecte complexe (nu doar blog-uri, ci si magazine in toata regula).

4. Alegerea unei teme potrivite trebuie sa reprezinte si ea o prioritate. Stai la distanta de temele piratate, iar asta pentru ca ele cresc foarte mult sansele de a-ti fi spart site-ul. Alege o tema free sau, daca bugetul iti permite, cumpara una premium. O sa vezi ca investitia va merita.

5. Urmatorul pas in crearea unui site, si ultimul, pe care tu trebuie sa il faci este sa alegi un logo care sa reprezinte cat mai bine afacerea ta si cu ajutorul caruia sa te diferentiezi de celelalte site-uri care fac parte din aceeasi nisa.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare