HomeTechCâți pokemoni ai prins azi?

Câți pokemoni ai prins azi?

Nu știu despre voi, dar eu de la primul 3310 până azi m-am jucat de mi s-a făcut rău și am și schimbat vreo trei rânduri de ochelari.  Că nu erau cine știe ce jocuri complexe, dar te țineai de mobilul ăla cat îl ducea pe el bateria. Și pe vremea aia asta putea sa însemne cel puțin șapte zile. La fel ca în cazul jocurilor video și pentru PC și cele de mobil dau același grad de dependență. Evident că nu te poți numi gamer, că jignești toată grupa 323B din Poli care mănâncă o pâine din NFS și Starcraft, dar o specie de jucăcios tot ești. Și nu mai e mult până când apar breslele de gameri mobile profesioniști. Deja am văzut la știri un băiet care își pierduse iPhone-ul și se oferea să plimbe pokemonii altora prin parc doar ca să se mai joace și ca să ia un leu, doi acolo ca sa poată să își cumpere alt telefon.

La fel ca în cazul WoW, Assassin's Creed, League of Legends și alte mizerii, marketingul și lipsa de ocupație au făcut ca unele dintre aceste jocuri să fie adevărate fenomene la nivel global. Și eu țin minte că au fost câteva care chiar au făcut ca oamenii să o ia puțin răznucă și să se joace până se ștergeau literele de pe cauciuc.

1. Snake. Câte ore de Snake ai jucat? Cât de lungă era râma ta? La ce oră de chimie ți-ai doborât recordul? Ce vază ai spart de nervi când mai aveai puțin să umpli tot ecranul și te-a sunat mamă-ta să te duci să iei o franzelă? Sunt oameni care se mai joacă și azi Snake pentru că nostalgia te lovește la fel ca mirosul de canalizare dimineața la ora șase după ploaie, dar și pentru că probabil acela este ultimul lucru la care sunt buni.

2. Dots. Această formă de biscuite modern a fost jucat de mii de miliarde de ori. Cine a instalat o dată Dots nu l-a mai dezinstalat de pe nici un telefon pe care l-a cumpărat vreodată. Este simplu, are culori, legi bulină cu bulină și ai impresia că ești dea dreptul inginer când termini nivelul în sub 10 mișcări. Ai spune că nu e nimic palpitant în Dots, atunci de ce până și bunică-mea îl joacă. Ea încă mă sună de pe un telefon cu disc, dar pe tableta primită la Crăciun, Skype-ul stă neatins, dar are un record la Dots de i-ar face și pe creatorii jocului să verse o lacrimă de admirație. Acum trei luni m-a întrebat dacă poate să le trimită o scrisoare cu propriul ei chenar de dots. Se pare că nimeni nu mai ghicește în cafea în 2016.

3. Angry Birds. Generația copiilor car cred că vacile sunt mov au luat-o pur și simplu pe câmpi când a apărut angry birds. Cred că băieții ăștia au făcut atât de mulți bani din merchandise încât și-au luat concediu pe Saturn și acum își construiesc o casă a poporului acolo. Jocul nu e mare filosofie deși pe lângă Dots deja e James Joyce. Stai și arunci cu curca în lemne ca să dobori poiata peste porc. Ce poate fi mai relaxant de atât. Nimic. Ce poate fi mai inteligent de atât. Aproape orice.

4. Candy Crush. Și dacă a arunca cu galinaceea în stejar mai e cum mai e… să plimbi dropsuri pe un ecran este pentru mine cel mai de neînțeles succes din lume. Deși am trecut prin Jewels și Bejeweled și alte derivate de jewels, Candy Crush nu mi s-a părut că ar fi adus ceva nou față de jocurile deja existente. Norocul lui probabil a fost că l-au pus pe Facebook, implicit l-a văzut tot prostul și uite așa Silvana este din nou un brand popular. Mania Candy Crush nu cred că va fi egalată prea curând, dar cumva o prefer înaintea maniei cu pokemoni.

5. Pokemon Go. Și chiar dacă prefer Candy Crush înainte de Pokemon Go că mi se pare că nu riști să mori de la el, trebuie să recunosc că am cel puțin două luni de când prin Drowzees și Ratatas prin Vatra Luminoasă. Sunt puțin deranjată de PokeStop-urile din cimitir, că mi se pare că jefuiesc morminte, dar ce-o să faci, ai nevoie de PokeBalls să îi prinzi pe fraieri. Nu spun că e un lucru bun neapărat, dar am făcut niște gambe de Andre Agassi de când mă joc. Că dacă nu mă plimb nu pot cloci ouăle.

Nu vă recomand să vă instalați jocul dacă nu îl aveți deja, pentru că următoarea voastră investiție va fi în patru baterii externe, dar dacă totuși o faceți, vedeți că în Parcul Circului sunt cele mai bune PokeStop-uri. Și nu vă antrenați la Gym-urile din Colentina. E plictiseală. Nu e muscoloși!.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare