HomeTechDespre cum să alegi o bicicleta fitness care să...

Despre cum să alegi o bicicleta fitness care să te ajute sa fii mereu în formă

Trăim într-o perioadă în care suntem mereu pe fugă și presați de timp, iar acest lucru ne face să neglijăm lucrurile cu adevărat importante nouă. Aici putem include în special timpul pe care trebuie să îl petrecem făcând mișcare. Sărim conștient peste acest pas, iar asta pentru că avem impresia că am făcut destul de multă mișcare alergând dintr-un loc în altul peste zi. Lucrurile nu stau însă deloc așa.

E bine să facem mișcare, iar asta pentru că în acest mod ne consolidăm sănătatea și ne vom menține în formă. Nu trebuie neapărat să mergi la sală, iar asta pentru ca inclusiv plimbările mai lungi prin parc, la un pas mai alert, pot face diferența. Dacă însă nu ai timp nici măcar de ele, atunci înseană că trebuie să îți îndrepți atenția către exercițiile fizice pe care le poți face la domiciliu.

Deși sunt foarte multe exerciții fizice pe care le poți face acasă folosind greutatea propriului corp, e bine să mai variem puțin, iar apelarea la aparate ne ajută să facem acest lucru. Printre cele mai bune aparate pe care le putem avea în casă este bicicleta fitness care, dacă este aleasă cu grijă, va aduce foarte multe beneficii sănătății noastre. Dacă ne vom folosi de ea în mod regulat, atunci funcțiile organismului se vor îmbunătății semnificativ, în special în ceea ce privește funcțiile inimii noastre, care va fi mai sănătoasă ca niciodată. Vom învăța și să respirăm în mod corect, iar rezistența noastră va fi vizibil îmbunătățită.

Bicicleta fitness reprezintă un avantaj și pentru faptul că poți să apelezi la multitasking atunci când îți faci antrenamentele. Așadar, în timp ce pedalezi, tu poți să te uiți la televizor, să citești o carte, să asculți muzică sau, de ce nu, să stai pe laptop și să lucrezi. Ai atât de multe posibilități încăt nu poți să mai folosești nici o scuză pentru a te eschiva de la antrenament.

[image image-id=”49057″ height=”400″ width=”400″ image-title=”bicicleta”]

Cum știi că ai ales cea mai bună bicicletă fitness? În primul rând, e bine să știi că pe piață găsești mai multe tipuri de biciclete fitness, fiecare venind cu anumite avantaje și dezavantaje. Avem așadar de ales între o bicicletă mecanică (aceasta fiind cea mai ieftină variantă pe care o avem la dispoziție, iar asta pentru că nu prea poți emite pretenții de la ea), o bicicletă magnetică (superioară din mai multe puncte de vedere, prețul fiind și el unul pe măsură) și biciletă eliptică (aceasta fiind cea mai bună, deoarece îți va lucra nu doar partea de jos, ci și cea de sus).

Înainte de a scoate banii din buzunar este bine să te uiți puțin la caracteristicile pe care noua ta bicicletă fitness le va avea. De exemplu, dacă ești o personă care își dorește să slăbească, e bine să ai în vedere care este greutatea maximă suportată de bicicletă, astfel încât să știi că ea este potrivită pentru tine și pentru a nu crește riscul de accidentare.

Dimensiunile sunt un alt criteriu pe care tu va trebui sa le iei în considerare, mai ales atunci când apartamentul tău nu este unul chiar foarte mare și nu ai mult spațiu de depozitare la dispoziție. Nu trebuie să uităm nici de funcțiile și opțiunile care ne sunt puse la dispoziție. Ele ne pot oferi o eficiență mult mai ridicată a antrenamentelor. De exemplu, este de preferat să ni se ofere posibilitatea de a regla noi rezistența la pedalare, în funcție de care sunt nevoile noastre. Asta pentru că în acest fel vom avea posibilitatea de a varia foarte mult antrenamentele și să ne atingem mult mai repede obiectivele propuse atunci când vine vorba de câștigarea luptei cu kilogramele în plus. Tot a capitolul dotări necesare putem aminti și posibilitatea de a regla scaunul pe verticală și în adâncime.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare