HomeTechEcranul albastru al morții, acum și cu surprize!

Ecranul albastru al morții, acum și cu surprize!

Nu știu dacă sunteți la curent cu veștile din tehnologie, dar noi ne mai aruncăm privirile din când în când și pe acolo, mai mult ca să vedem ce fac oamenii cu un nivel de trai de 1024 ori mai mare ca al nostru în timpul lor liber, adică tot.

Și am dat peste o bârfă pe care ne-au explicat-o pe îndelete prietenii noștri de la Digital Citizen. ” Săptămâna trecută, un utilizator care făcea experimente cu ultimul build de test din programul Insider Preview pentru Windows 10, a descoperit că Microsoft testează un nou ecran albastru al morții (Blue Screen of Death ori BSOD), care include un cod QR care se ajustează în funcție de eroarea care a generat ecranul respectiv. Acest cod QR ar trebui să ajute utilizatorii să primească informații ce s-a întâmplat cu Windows 10 nu mai merge și ce pot face pentru a rezolva problema. În teorie, asta suna ca o idee grozavă dar există și posibile efecte secundare mai puțin pozitive, care trebuie luate în considerare.”

Pentru cei care sunt mai leneși decât un elev de clasa a 12-a în vacanța de Crăciun, adică atunci când îți apare ecranul albastru al morții o să vezi, pe lângă mesajul clasic de ”l-ai stricat, coa, nu te mai joci League of Legends luna asta” o să ai și un cod QR, invenția aia inutilă pe care nu o folosește nimeni, dar care a părut cool la un moment dat. În teorie, dacă scanezi codul cu telefonul mobil, te duce într-o pagină în care ți se explică de ce monitorul tău e mai albastru ca testiculele tale de student la politehnică și cam ce anume ai putea să faci ca să îți repari calculatorul.

Există niște probleme la capitolul ăsta pentru că, așa cum zic cei mai dăștepți ca noi, numărul atacurilor al crește considerabil. Practic poți să culegi un virus, el îți simulează BSOD – ul și îți cere tot felul de date personale ca sa îți ofere chipurile informații legate de problemă și soluții, ba mai mult, te pune să cumperi programe care cică ți l-ar repara. Și asta e doar una dintre posibilele amenințări. Dacă vreți să citiți lucruri serioase, intrați pe linkul asta.

Noi însă ne-am gândit la 10 lucruri mult mai bune decât un QR code care s-ar putea afișa pe un ecran albastru al morții. Nu va rezolva problema, dar viața ta cu siguranță nu va mai fi la fel.

1. Un gif cu Adrian Copilul Minune încercând să se suie pe un scaun de bar.

2. Clipul cu Cheamă-l, bă, pe Cristi, că probabil el știe să îți repare calculatorul.

3. O poză cu mâna Oanei Roman, că întreagă nu intră oricâtă diagonală ai avea.

4. Videoclipul piesei Paradisio a lui Mihai Trăistariu.

5. O transmisiune live dintr-un acvariu cu un singur pește. Crezi că ești plictisit? Încearcă să te masturbezi la asta.

6. Un monolog de-al lui Florin Piersic.

7. Un număr de telefon de la linia fierbinte, unde sună mereu ocupat.

8. Un comentariu literar despre Patul lui Procust, poate așa iei și tu bacul.

9. O poză cu Ion Iliescu bebeluș, pe burtă pe recamier.

10. Un film cu un Macbook care funcționează.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare