HomeTechEsti incepator dar ai multe lemne de taiat? Vezi...

Esti incepator dar ai multe lemne de taiat? Vezi cum alegi cea mai buna drujba electrica pentru tine

Atunci cand stai la casa, e bine sa ai mereu la indemana solutii care sa te ajute sa iti termini treburile intr-un timp cat mai scurt cu putinta. Iar asta pentru ca de obicei, la tara, munca este din plin, iar cu cat o termini mai repede, cu atat o sa ai mai mult timp pentru tine. Drujba se numara, in opinia noastra, printre acele „unelte” care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o gospodarie, iar asta pentru ca ne ajuta foarte mult, in special atunci cand vine vorba de pregatirile pentru iarna, dar de ce nu si in renovari.

Posibilitatile de folosire ale drujbei sunt destul de multe la numar, in functie bineinteles si de tipul spre care noi ne indreptam atentia. De exemplu, o drujba electrica este folosita in special in lucrarile de dulgherie si tamplarie, fiind asadar ideala atunci cand renovezi sau ai nevoie de o unealta care sa te ajute sa lucrezi cu lemnul fara a-ti face griji ca ramai fara combustibil (din moment ce se foloseste de curent, fiind necesar doar sa fie conectata la reteaua electrica de acasa). Desi acest tip de drujba ne limiteaza intr-un fel mobilitatea, poate fi folosit fara probleme si pentru a taia lemne, daca avem un prelungitor destul de lung, iar grosimea acestora nu este una foarte mare.

Drujbele sunt folosite si pentru sculpturile in gheata, pentru curatarea copacilor (prin taierea crengilor moarte, a varfurilor ci crengilor doborate de vreo furtuna), decorarea unor garduri vii, iar exemplele pot continua. Iata asadar cum avem numeroase moduri de folosire a acestor aparate, iar asta fac din ele o achizitie care trebuie facuta de oricine are o gospodarie de intretinut. In alegerea unei drujbe va trebui insa sa tii cont de anumite criterii, astfel incat sa ai garantia ca o sa alegi modelul care tie ti se potriveste cel mai bine. Haide sa vedem impreuna care sunt acestea, in randurile urmatoare.

[image image-id=”49059″ height=”400″ width=”400″ image-title=”drujba”]

Nu are rost sa mai vorbim despre diferentele si avantajele / dezavantajele oferite de drujbele electrice in comparatie cu drujbele pe benzina. Acest subiect a fost deja dezbatut de nenumarate ori pe forumuri si am oferit si noi cateva informatii mai sus. In schimb atentia noastra se va indrepta catre caracteristicile unui astfel de aparat si care sunt valorile pe care trebuie sa le aiba.

Primul lucru pe care tu il vei lua in consdiderare este puterea pe care o are drujba, iar ea se masoara fie in Watt (daca modelul este unul electric) fie in cai putere (daca vorbim de un model pe benzina. O sa alegi puterea in functie de modul in care vei folosi drujba. Daca ai de taiat copaci de dimensiuni mari sau o cantitate mare de lemne, atunci evident atentia ta se va indrepta catre modelele cu o putere cat mai mare.

Dupa ce te-ai hotarat asupra acestui aspect, urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te hotarasti care va fi lungimea lantului, respectiv latimea. Si aici o sa alegi in functie de modurile de folosire ale motofierastraului (daca o sa il folosesti doar ca pe un hobby sau pentru a curata gradina si pomii, atunci nu are rost sa alegi un model cu lant de 49 cm in lungime si 1,3 cm grosime, pentru ca nu te vei folosi din plin deel, ba chiar iti va ingreuna putin munca).

Sistemul anti-vibrare este si el important, atat pentru confortul tau, cat si pentru siguranta ta. Este de preferat ca vibratiile sa fie cat mai scazute, deoarece in caz contrar o sa obosesti mult mai repede. Daca tot am vorbit de siguranta, trebuie sa trecem in revista si functiile prezente care au rolul de a ne proteja de eventualele accidente (care apar in special din cauza unei utilizari neatente, deci citeste cu atentie instructiunile de utilizare inainte de a trece la treaba).

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare