Un pilot mai șmecher ca Schnecker

de Mihai Cernea , 10 octombrie 2013
war of thunder

M-am simțit gelos pe Niels Schnecker când am văzut că a fost pilot de avioane de luptă F16. Eu nu am așa ceva în CV și dacă o să vreau vreodată să devin șef de campanie, o astfel de experiență în câmpul muncii e obligatorie. Ca să fiu sigur că sunt mai șmecher decât șnecherul, a trebuit să-mi trec în biografie faptul că am fost pilot de vânătoare în al doilea război mondial, așa că am încercat alt joc decât ceea ce a folosit analistul de la Antena 3 ca să-și „cosmetizeze“ istoria.

„War Thunder“ este producția cu care mi-am îmbunătățit CV-ul, un simulator online de avioane făcut de o echipă de rusnaci numită „Gaijin Entertainment“. Mă rog, momentan e doar de avioane, dar se pare că producătorii sunt ambițioși și vor să adauge tancuri și forțe navale. „War Thunder“ este, teoretic, în varianta sa beta, nefiind lansat oficial pe piață. Ca orice joc free-to-play care se respectă, vrea să-și scuze erorile și elementele lipsă de la lansare prin faptul că e, chipurile, în continuare în producție. Cu toate astea, prăvălia digitală unde poți să-ți cumperi chestii cu bani reali merge foarte bine. Aș spune că a ieșit de mult din stadiul de beta.

Din fericire, „War Thunder“ stă la capitolul grafică și distracție cam la fel ca-n cazul magazinului virtual incorporat. E o bucurie să zbori disperat printr-un canion, urmărit de doi inamici care trag necontenit în tine. Nu știu ce s-a jucat Niels Schnecker, dar funcția de pilot de vânătoare este, de departe, cel mai distractiv lucru pe care mi l-am adăugat la CV până acum.

La începutul jocului, trebuie să-ți alegi o nație participantă la cel de-al doilea război mondial și vei primi, din partea casei, cele mai slabe avioane ale acelei țări. Faci câteva tutoriale ca să înveți să zbori și apoi intri direct în pâine – dai un click și ești transportat automat într-o bătălie multiplayer. Eu mi-am ales forțele aeriene ale Marii Britanii, vestita R.A.F., pentru că am un punct slab pentru avioanele Spitfire și pentru melodia de la Prodigy cu același nume. În funcție de cum performezi în micile războaie virtuale, primești o valută virtuală cu care poți să-ți cumperi păsăroaie metalice mai bune. Nu mi s-a părut că jocul te bate la cap să-i dai bani și nu ai nevoie să plătești bani reali ca să faci rost de avioane mai bune. Trebuie să te joci, însă, o perioadă mai lungă de timp decât un jucător plătitor ca să ajungi la ele.

Toate aeronavele sunt bine realizate, ba chiar ți se oferă și informații istorice despre ele în hangarul digital. Mai mult, deși e un joc online, „War Thunder“ oferă multe misiuni și o campanie dinamică în single-player ca să-i satisfacă și pe cei mai anti-sociali dintre noi. De-aceea, eu zic că merită încercat.

Loading...

Comentarii

+