HomeVedetePeste 12.000 de alergatori la OMV Petrom Bucharest Half...

Peste 12.000 de alergatori la OMV Petrom Bucharest Half Marathon 2015

Peste 12.000 de oameni din peste 50 de ţări au participat în Piaţa Constituţiei sâmbătă 16 mai şi duminică 17 mai, la cea de a patra ediţie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon, competiţie organizată de Asociaţia Bucharest Running Club (ABRC).

Învingătorul semi maratonului de 21,097 km a fost Emase Peter, cronometrat cu 01:02:05, urmat de către conaţionalii săi, Maru David Kwemoi pe locul doi şi Shumie Gadisha Birhanu pe locul trei cu 01:02:05, departajarea fiind la mai puţin de o secundă. La categoria naţională a semi maratonului, ca şi la ediţia din 2014, Daniel Stefan Lupulescu, s-a clasat pe locul întâi cu un timp de 01:11:47.

La proba semi maraton femei categoria internaţională, Hyrylainen Anne-Mari, din Finlandia, a câştigat primul loc, terminând cursa în 01:15:06. Pe poziţie secundă au sosit româncele Danci Liliana Maria cu timpul 01:18:27, urmată pe locul trei de Dinca Ionela Ecaterina cu timpul 01:19:17.

La Cursa individual 10,5 km, câştigătorii au fost românii Enache Ionut Florin, cu timpul 00:34:04 la masculin, şi Moaga Elena cu timpul 00:36:55, la feminin. Cursa Stafetă a fost caştigată de echipa Sporterrun din Republica Moldova, cu timpul 01:04:06. Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la curse personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc și din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele OPBHM 2015: Virgil Ianțu, realizator TV, campioanele olimpice Andreea Răducan, Monica Roșu, Sonia Argint-Ionescu-realizator TV, Amalia Enache-prezentator TV, Alina Chivulescu-actriță, Mircea & Liza, VJs, Adrian Hădean-Masterchef și alții.

Și în acest an,“Volkswagen te fotografiază” a fost disponibil pentru toți alergătorii cursei 10 km individual WV, care după trecerea liniei de sosire, și-au vizualizat gratuit fotografiile din tipul cursei pe site-ul www.bucuresti21km.ro, dupa introducerea numărului de concurs.

Pentru că OPBHM este mai mult decât o competiție de alergare, este o sărbătoare a Bucureștiului, pe traseu au fost amenajate 22 de puncte în care artiști precum Vizi Imre sau Loredana Ciobotaru (Lori) au încurajat alergătorii. În acest context, am organizat  – “ONG Challenge”- o provocare adresată tuturor alergătorilor care au ocazia zilele următoare să voteze online cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de divertisment întâlnit pe traseu.În încheierea evenimentului, după festivitățile de premiere, a avut loc loc cea de-a doua ediție a seriei de concerte caritabile “Rock & Run for Life”, susținut de către Ștefan Stan unul dintre Ambasadorii OPBHM în Piața Constituției.

 

Noutăţile competiţiei au fost: creşterea cu peste 50% a numărului de alergatori față de ediția anterioară, transmisie live streaming pe site-ul www.bucuresti21km.ro, și pe Facebook – www.facebook.com/bucharest21km .

Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 20.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. La cele 22 puncte de hidratare și împrospătare s-au consumat 38.500 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de bautura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 500 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 16 şi 17  mai, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma  www.voluntarinsport.ro a ABRC, alaturi de arbitrii şi antrenorii ai Federaţiei Române de Atletism iar alţii au provenit din partea HHC România, Hospice Casa Speranţei, Light Into Europe, Little People şi United Way – ONG-uri asociate OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Au contribuit de asemenea la organizare peste 400 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

Companiile care sprijină cea de-a patra ediție a Semi Maratonului București sunt: OMV Petrom – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, Volkswagen – sponsor gold şi maşina oficială, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – partener comunicații și sponsor semi maraton ștafetă, Mega Image – sponsor Cursa Populară, McDonald’s-sponsor Cursa Copiilor, Isostar – energizantul oficial, Izvorul Minunilor – apa oficială, Ursus-berea oficială, Hotel Athénée Palace Hilton, City Grill-Hanu Berarilor, Uniqa, World Class, Repower, Global Relocation Services, Media Image.

Partenerii instituţionali pentru ambele evenimente sunt Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, AIMS. ONG-urile pentru ale caror cauze au alergat poeste 1000 de participanți sunt: Hope and Homes for Children România, HOSPICE Casa Speranței, Fundația Olimpică Română, WWF-Team Panda România, Light into Europe, United Way, Viitor Plus, Little People, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (A.I.T.A.), SOS Infertilitatea, Fundația Star Storage, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, Hand 2 Hand, Concordia, Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor, Fundația Ajungem Mari. Alți parteneri: Ro Club Marathon, Smart Atletic, Integrated Consulting Group, Quantix Marlketing Consulting.

Evenimentele beneficiază de promovare radio, tv, print și online cu sprijinul partenerilor media la UTV,TVR, Europa FM, Digi Sport, Digi 24, Itsy Bitsy, National TV, Cartoon Network, Boomerang, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Cosmopolitan, Femeia, Mami, Gazeta Sporturilor, Ring, România Liberă, Academia Cațavencu, Pipo, Doxi, Terra, In Your Pocket, revista Alerg, revista Casino.

 

Despre Asociația Bucharest Running Club (ABRC):

Bucharest Running Club organizează cele mai mari evenimente de alergare stradală din România: Semi-Maratonul București OMV Petrom și Maratonul București – Raiffeisen Bank. Edițiile din 2014 au reunit 14.000 de alergători din 55 de țări, 20.000 de suporteri și 1.000 de voluntari. S-au oferit peste 400 de premii în bani și produse. 5 ONG-uri asociate au fost implicate în procesul de organizare și au beneficiat de suport financiar pentru a-și dezvolta activitățile.

Cursele de maraton si semi-marton ale ABRC sunt înregistrate în cele mai prestigioase calendare ale curselor de alergare la nivel internațional – AIMS și IAAF, datorită standardelor înalte cărora li se conformează. Calitatea evenimentelor a fost recunoscută prin acordarea de distincții în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2014 și a PR Awards 2014.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare