HomeVedeteShogunul cu sarma

Shogunul cu sarma

Curentul hipster ne-a fericit până acum cu afectatele și omniprezentele bărbi, cu mustățile stupide, croite în cele mai revoltătoare forme, cu ținutele dătătoare de dureri de ochi, iar acum, ultima abominațiune – cocul la bărbați. Ca și cum cele enumerate mai sus nu erau de ajuns, acum trebuie să îndurăm pe străzi priveliștea unor tipi umblând ca Minerva McGonagall într-o zi în care s-a pieptănat cu ochii închiși. Ăsta trebuie să fie cel mai cumplit trend în moda bărbătească din istoria omenirii.

Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic împotriva bărbaților cu părul lung. (Sau cu orice fel de păr…) Vorba aia, și Iisus a avut plete! Dar moda și stilul sunt chestiuni diferite. Și cocul la bărbați este numai o modă. Toți avem vanități legate de imagine, cu toții avem un stil personal, cu toții ne îngrijim părul. (Sau nu.) Asociat istoric cu o serie de tunsori bărbătești tradiționale în culturile asiatice, cocul masculin a câștigat popularitate în rândul bărbaților occidentali după ce a fost resuscitat de David Beckham în urmă cu un deceniu și probabil mai recent, de băiatul ăsta în vogă, Ragnar.

Dar ca în orice chestiune, problema nu stă în cel ce dă naștere unui trend, ci în imitatori. Măcar la samurai, cocul era o necesitate. Nu te puteai duce să bagi sabia în dușman cu păru–n ochi. Nu era practic. În vreme ce acum, devenit un stereotip al curentului hipster, e echivalentul unei pene de păun, decolorate și de o originalitate căznită, care strigă din vârful creștetului”sunt diferit!”; dar este o declarație generică și ghemul ăla de păr te face doar să arăți ca un idiot.

Poate singurul lucru bun este că acționează ca un avertisment de interes public: ”Sunt un hipster purtător de flanel, care pretinde că poate susține conversații profunde despre cum s-a reinventat postmodernismul”, pentru că în rest, nu face decât ca bărbați în toată firea să arate ca niște balerine păroase. Curentul ăsta hipster devine din ce în ce mai mult o parodie în sine.  Te întrebi ce se ascunde sub coafura tipului? Bărbatul de dedesubt trebuie să fie un artist, un guru spiritual, un rebel fără cauză, nu-i așa?! Nu, e doar un dandy care se vrea la modă. Poate mă roade pizma, că sunt chel și am și burtă, dar bărbații merită mai mult decât să arate ca un pudel cu pampon. Nu mă pot opri să nu percep cocurile astea, alături de epilatul pe piept drept forme de autocastrare. Și mă ia jalea, sincer!

De câte ori văd un bărbat bine făcut, purtător de man-bun alături de o barbă primenită, mă gândesc: „Uite unul care fxxe viața!” E un look care parcă spune ”fără slujbă” și ”plin de succes” în același timp și femeilor le place asta. E genul de tip care zice iubitei ”Hai să mergem în Vamă” miercurea, pentru că dacă nu-i zice nimeni să se tundă, nu-i zice nimeni nici în ce zi a săptămânii se află. Și mă uit la masculii ăștia cu coc și realizez că trăim în două lumi diferite. El își trece o suviță de păr pe după ureche și se gândește la poezie și la câmpuri acoperite de rouă vara, la formații underground (cât mai underground!) și eu mă scarpin în cap ca o gorilă și mă întreb cine s-a bășit. El își leagă în creștet pletele alea glorioase dimineața înainte de o plimbare lejeră, eu transpir de la prima oră pentru că nu îmi mai merg datele în metrou. El își dă jos tricoul în felul ăla cool, trăgându-l de spatele gulerului, eu abia de apuc să îl întind în vreme ce ce-l pun pe mine, pentru că n-a fost timp de mai multă ferchezuială. Trăim în interiorul aceluiași gen dar suntem în areale diferite. Al lui crește, al meu se micșorează.

De la începutul vremurilor, deciziile în moda masculină s-au luat în baza scopului fundamental ca bărbatul să ajungă să și-o tragă. Dar vă rog, fetelor, nu vă lăsați seduse de înfățișarea shogunului modern cu sarma pe creștet. O să vă tot împrumute uscătorul de păr… Și viața e destul de grea fără să te mai întrebi confuză dimineața dacă te-ai trezit lângă un bărbat sau lângă o femeie. Alegeți un bărbat care trage pârțuri, care își scoate tricoul ca un animal și care nu își face ”mani-pedi”. Pentru că altfel vă alegeți cu un bărbat care își trece pe după urechi propriul păr în loc să tragă de al vostru.

Băieți, dacă nu sunteți din Samoa, eu zic să pierdeți elasticele de păr și să scoateți foarfecele. Arătați stupid purtând formațiunea aia în creștet. Ca niște urmăritori penali de trenduri, care nu pot gândi pentru sine. Și pare-se că duce în timp și la alopecie la tâmple și  la frunte. Nu-i păcat?!

Deși, ca să fim sinceri, se poate și mai rău. Aud că exista o nouă fiță hipsterească în hair-style-ul masculin care câștigă teren cu repeziciune. Coada împletită!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare