HomeVedeteSolcanu sau cum să fii pe invers nu cu...

Solcanu sau cum să fii pe invers nu cu dosu’, ci cu capu’

L-am apreciat pe Mircea Solcanu când a declarat public că e gay și că trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu un nene. „Bravo, poponare“, mi-am zis atunci, dar în gând, să nu-l necăjesc pe Remus Cernea, „nu-i ușor lucru să recunoști că te dai la fund într-o țară în care aproape jumătate din populație urăște homosexualii“. Actul lui Solcanu a fost unul de curaj, chiar dacă inutil: îmbrăcat mereu cu țoale pastelate și gesticulând excesiv, nu putea fi decât gay sau Busu, iar Busu e însurat și are și copii. E ca și cum ar mărturisi Cabral că e negru, n-ar zice nimeni „Vai, ce chestie, nu m-aș fi așteptat la așa ceva din partea lui“.

E adevărat că, în România, condiția homosexualului e mai delicată ca un gay pasiv. Un studiu recent arată că, pentru 45% din populație, proximitatea unui cuplu de amorezi de același sex e un fel de „pain in the ass“, cum ar zice americanul. Probabil aceiași 45% care se calcă în picioare, se înjură și se blesteamă la coadă la moaște. Dar e problema lor și n-am nimic cu ei, la fel cum n-am nici cu homosexualii, cu ungurii, cu țiganii, cu iubitorii de maidanezi sau cu oricare altul care se simte diferit și, de aceea, discriminat. Cu anumite condiții, însă: să nu mă deranjeze, așa cum nici eu nu-i deranjez pe ei, și să nu fie isterici și imbecili în spațiul public, pentru că asta mă irită.

Șpagatul și gândacul gay

Pesemne că Mircea Solcanu s-ar înfuria dacă vreun individ din ăia 45% l-ar vedea trecând pe stradă îmbrăcat în colanți roz și i-ar striga că e un pârțar păcătos, care merită stâlcit în bătaie doar pentru că se excită când vede păr pe piept. Și ar avea dreptate! Dar același Solcanu n-are nicio reținere când latră pe Facebook la familia lui Ionuț, copilul ucis de maidanezi, sperând că „Bunul Dumnezeu“ le va lua și celălalt fiu, „și nu mâncat de vreun cățel, pentru că există și cancer, și leucemie, și tetrapareză“. Marcela Solcanu e foarte nervoasă că părinții lui Ionuț raportează paginile de FB ale iubitorilor de animale și că, zice el fără probe, ar cere bani să apară la televizor. Pe mine m-a banat Facebook pentru că am postat un cur de femeie (să mă ierte Solcanu), dar n-a găsit nimic în neregulă cu postarea unei asociații de isterici iubitori de câini, care dădea numele și adresele exacte ale unor puști de liceu vinovați de hârjonirea unui maidanez, cerând răzbunare.

Mâine îmi fac o asociație a iubitorilor de gândaci de bucătărie. Când primul gândac va fi ucis de un papuc, voi pretinde suferință pentru toți chinezii care au fabricat, transportat și vândut papucul. Era gândacul meu preferat. Îl chema Mircea, era gay, și făcea șpagatul cu șase picioare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare