HomeTechDreptatea e doar în filme

Dreptatea e doar în filme

The Equalizer 2014 (Movie)
Acțiune: În sistem ardelenesc. Totul lent și detaliat.
Thriller: Cam așa se poate spune, un ceai mai trebuie, că e film de ProTV. 
Nota: 6,4 – Clișeu și punct.

The Equalizer tradus în română, egal Equalizer. Adică, "Dă-mi,  please, o caisă, man!" Ăsta e ceea ce numesc eu adaptarea la români. Mai degrabă aș fi numit filmul "Haiducul". Nu de altceva, dar  Denzel Washington chiar joacă excelent rolul justițiarului în peliculă. Doar că el nu dă la săraci, că americanii trăiesc decent. Revenim. Dacă într-o seară nu ai bani de cinema, rămâi acasă și vezi un film bun, captivant și destul de generos pe partea de acțiune. E povestea pentru câteva zile a unui tip simplu, plin de tabieturi și cu multă rutină. Un fel de român care lucrează pe la un mega-extra-supermarket, dar are salariu minim pe economie. 
Culmea, intriga scenariului îl constituie o traseistă foarte de treabă. Suflet de copil (așa sunt astea?), care se numea Alina (da, Alina) – rol jucat de Chloë Grace Moretz. Și dacă mai punem la socoteală că în partea adversă sunt niște ruși, avem imaginea României în capitală. Doar că la noi prețul e în euro.
Aș vrea să amintesc niște elemente frumoase. Filmul e destul de lent, bazat pe detalii și cu diverse discuții despre viață. Omenie, sinceritate, corectitudine, dreptate. Acea dreptate pe care o vezi doar în filme. Iar ăsta e un mare păcat. Dacă am adapta povestea la nivelul situației din România, am realiza că țara asta chiar poate funcționa bine. Din punctul ăsta de vedere recomand "Justițiarul", doar că vezi România prin prisma personajelor negative, rușii din film.
Știți că nu îmi place să detaliez secvențe. Mai multe ar fi bine să vedeți voi, cu un popcorn în mână. Recomand să ajungeți la cinema pentru Equalizer, dar să nu aveți extra așteptări.
Deci, enjoy!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare