HomeTechO vară într-o seară: cele mai populare filme scurte...

O vară într-o seară: cele mai populare filme scurte de la ShortsUP și concert în Herăstrău

Sâmbăta asta, pe 30 august, ShortsUP prezintă ultimul eveniment din sezonul 2013-2014, o selecție Best Of cu cele mai populare scurtmetraje din ultimii doi ani. Filmele scurte care au încântat, provocat sau intrigat publicul iubitor de cinema în doze mici se reunesc la cea din urmă evadare de vacanță. Trailer. Evenimentul ShortsUP În Parc are loc la Teatrul de Vară din Herăstrău, cel mai încăpător amfiteatru urban din mijlocul naturii, un loc în care spectatorii vor savura sub cerul liber mai bine de două ore de filme scurte și un concert indie-pop al formației autohtone We Singing Colors.

Programul de sâmbătă include 9 scurtmetraje distinse la Oscar, Berlin, Clermont-Ferrand, Chicago International Film Festival, Aspen Shortfest și L.A Shorts Fest. Filme despre iubire, regăsire, schimbare, frică sau curaj: cele mai sincere emoții umane transpuse în povești scurte și intense care vor anima seara ShortsUP În Parc. O selecție din care nu lipsesc comediile hilare ca Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franța, 2013), ficțiunile pline de imaginație ca Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011) sau thrillerele captivante bine reprezentate de Candidatul (r. David Karlak, SUA, 2010), preferatul publicului la ShortsUP Via New York.

Spectatorii prezenți la Teatrul de Vară din Herăstrău vor putea vedea și Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012), marele câştigător al premiului publicului la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, o comedie neagră ce-l are în prim plan pe actorul Martin Freeman.  Eșarfa Pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013) completează programul serii – o animație ce folosește doar arta digitală pentru a aduce la viață povestea lui Alvin, veverița cu frici existențiale ce i-a adus regizorului irlandez Eoin Duffy o nominalizare la European Film Awards și premiul cel mare la L.A. Shorts Fest. Programul integral este disponibil pe www.shortsup.ro.

ShortsUP În Parc începe de la ora 20:00 cu un concert live We Singing Colors, ce va suprapune vibrațiile electronice cu sunete indie-pop într-un mix muzical creat special pentru o seară de film și relaxare sub cerul liber. Printre piesele din repertoriu se numără și “Day for my eyes”, piesa care a atras atenția presei americane, fiind cântată pentru prima dată public într-un taxi bucureștean. Accesul se face începând de la ora 19.00.

Biletele pentru ShortsUP În Parc pot fi achiziționate în avans la prețul de 30 de lei din rețelele MyTicket și Eventim. Un număr limitat de bilete va fi disponibil și la fața locului, la prețul de 35 de lei. La cumpărarea în avans, spectatorii își pot alege locul preferat în gradenele Teatrului de Vară Herăstrău. Prețul biletului include întreaga experiență ShortsUP, formată din filme scurte și concert. 

 

ShortsUP În Parc

Sâmbătă, 30 august, Teatrul de Vară Herăstrău

Program integral

 

20:00: Concert We Singing Colors

21:00: Best Of ShortsUP 2013-2014

Dragoste la prima vedere (r. Mark Playne, Spania/Marea Britanie, 2011). 14' 

O zăreşte de la fereastra apartamentului și decide să-și schimbe radical viata pentru a-i atrage atentia. Comedia amuzantă şi sensibilă a lui Mark Playne reiterează circuitul universal al iubirii, fară ume de romance siropos şi fara cuvinte: doar cu muzică. O radiografie cinematografică a celor mai sincere sentimente umane: bucurie, curiozitate, entuziasm, aşteptare.

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011) 14’ 

La 9 ani, Julian e rebel, sincer și hotărât. Vrea ca lumea din jur să poarte amprenta propriei gândiri și asta îl va defini si mai târziu în viața de adult. Povestea spusă de Matthew Moore cu imaginație și umor a câștigat Ursul de Cristal la Berlin International Film Festival 2012. În 2013,  Institutul Australian de Film i-a acordat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj al anului.

Goana  (r. Victor Carrey, Spania, 2011). 11' 

O gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o lesă în mijlocul străzii. Aparent fără legătură, însă fiecare gest contează pentru deslușirea misterului cel din urmă. Unde aleargă eroul filmului? Comedie nominalizată la Chicago International Festival.

Eșarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013) 7'

Cu toții avem temerile noastre: frica de necunoscut, frica de eșec, de respingere, de sfârșit. Veverița Albert le descoperă pe toate în ziua în care își pierde eșarfa și trebuie să o regăsească într-o călătorie lungă pe tărâmuri necunoscute. Folosindu-se în totalitate de arta digitală, scurtmetrajul irlandezului Eoin Duffy a luat premiul pentru cea mai buna animaţie la LA Shorts Fest și a fost nominalizat la European Film Awards.

O zi proastă (r. Larry Cohen, SUA, 2012) 15' 

Un amestec de comedie și dramă, despre înțelesul coincidențelor în situații limită. Când îți uiți geanta în metroul aglomerat din New York, într-un moment de criză, ai o singură posibilitate: să respiri adânc și să aștepți ca o întâlnire accidentală să-ți arate drumul înapoi spre casă. Un film ce ajunge în premieră în România pentru publicul ShortsUP, după ce a fost selectat la Palm Springs Int'l ShortFest 2013.

Ferma de ponei  (r. Joost Reijmers, Olanda 2014) 10’ 

Un cuplu de vârsta a treia, un iPad și o fermă online de ponei, într-o comedie hilară despre diferențele amuzante dintre generații. Distins cu premiul publicului la Aspen Shortfest.

Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012) 13′ 

Williams, psihiatru de meserie, e nevoit să-l examineze pe enigmaticul domn Voorman, prizonierul care se crede Dumnezeu. A fost nominalizat la Oscar și Bafta.

Candidatul (r. David Karlak, SUA, 2010). 20'

Viața unui angajat dintr-o corporație americană se schimbă complet în ziua în care i se propune să facă parte dintr-o organizație secretă.  Un thriller psihologic care aduce aminte de “American Psycho”.

Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013) 8'

Specialitatea doctorului Semyc este o boală foarte populară pentru care nu s-a găsit niciun leac până în prezent. Anunțarea diagnosticului e un exercițiu foarte delicat pe care acesta îl stăpânește totuși la perfecție. Un scurtmetraj ce tratează într-un mod subtil și amuzant disfuncționalitățile familiilor neconvenționale. Umor francez în cea mai bună formă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare