HomeSocialStatul a luat, Statul a dat, fie numele Domnului...

Statul a luat, Statul a dat, fie numele Domnului negociat!

BOR şi Primul său Păstor le-au oferit, gratis, necredincioşilor dovada că nici vorbă să fie o instituţie dogmatică, refractară la schimbări înnoitoare. Biserica se arată dispusă să negocieze cu Statul Român impozitarea veniturilor sale, cu condiţia unor retrocedări de foste proprietăţi clericale şi care au intrat de-a lungul timpurilor în posesia Statului. Nici n-ar fi vorba de mari bogăţii: niscaiva clădiri, istorice sau nu, oareşce sute de mii hectare împădurite, proprietăţi cu heleşteie, păstrăvării, fâneţe, podeţuri şi alte acareturi necesare la Casa Domnului ce ni l-a dăruit pe Fiul Omului. Că, vorba ceea a PF Daniel, dai un ban la Stat, dar iei ceva frumos în schimb – să fie de sufletul lui Cuza.

Uşurel, nu vă repeziţi cu afurisirea dlui Ciobotea, pentru că nu ştiţi la ce vor servi bunurile retrocedate: "Proprietăţile şi veniturile bisericeşti sunt astăzi folosite pentru susţinerea multiplelor activităţi derulate de Biserică în societatea românească”. Aşadar, acţiunile filantropice vor fi principalele beneficiare ale reîmproprietăririi, nu bunăstarea slujitorilor Domnului pe care tot o invocaţi voi, la pachet cu repertoriul biblic de înjurături. Preoţii noştri se nevoiesc în misiunea lor spirituală abordând doar modestia cristică, aşa cum i-a învăţat Cartea Sfântă.

Foarte bine, să li se deie tot ce vor, că şi ei tot români nevoiaşi de-ai noştri sunt. Şi, deoarece preoţimea face o adevărată medicină sufletească, să li se legalizeze şi lor portbagajul de după slujbe, cu bon fiscal cum scrie la Cod. E de apreciat că Primul Finanţist Daniel vrea să negocieze cu Statul, aşa cum noi, ca simpli mireni şi contributori, nu o putem face. Atitudinea Sfinţiei Sale se înscrie în linia eroică a marilor înaintaşi; îl amintim doar pe bravul Partenie, Episcopul Dunării de Jos, care n-a vrut să sfinţească Podul lui Saligny la inaugurare până nu i se decartau pe loc 1000 de lei. Astfel trebuie procedat cu Statul laic de hoţi, pus pe luat taxe de la toţi.

Noi îl propunem ca reprezentant la negocieri pe sfinţia sa Ilie Sârbu. Fiind atât preot, cât şi guvernant cu Prim-Ministru în casă, poate reprezenta cu succes ambele părţi, pentru o economie la comision. Tot vrea acum să se retragă evlavios, la parohia din dosul Curţii. În plus, are deja expertiză în retrocedarea pădurilor, iar dinspre dosarul respectiv se aud dangăte de clopot şi cântări de aleluia, întru veşnica lui nepomenire.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare