HomeSocialBaronii noştri şi baronesele lor

Baronii noştri şi baronesele lor

„În România nu mai e nimic de furat” e propoziţia pe care o auzim de vreo douăzeci de ani, iar în timpul ăsta, sub ochii noştri, bugetarii devin milionari, iar milionarii devin miliardari, desigur, doar din afaceri cu statul. Când şi când mai pleacă unii la Domnul (ca răposatul Patriciu), dar imediat locul rămas liber se umple, fiindcă mai există destui şmecheri care ştiu că în România două lucruri sunt inepuizabile: prostia şi banii de la buget.

Ca şi cum n-am fi avut destui baroni locali pe cap, uite că ne vin acum şi baroni internaţionali: recent, baroneasa Arielle Malard de Rothschild a fost nominalizată pentru Consiliul de Administraţie al Electrica S.A. Pe duduie n-o recomandă nici vocea şi talentul ei, nici doctoratul în economie (păi şi domnişoara „Usturoi” de la Finanţe are doctorat şi n-aţi văzut cât de plouată era la MTO?), ci familia. Faptul că a lucrat la Banca Mondială şi la alte instituţii de cămătărie legală nu face decât s-o recomande şi mai mult pentru slujbuşoara de la Bucureşti. Şi, dacă mai punem la socoteală şi că madama vine, din 1996, în România, participând la toate marile privatizări făcute la noi, tacâmul e complet şi ne putem explica şi dragostea cu năbădăi care i-a aprins călcâiele franţuzoaicei pentru aceste plaiuri de-a dreptul mitice şi pline de mitici.

Cum nu se dă ursul scos din bârlog, nici câinele dus din faţa măcelăriei, aşa nici onor baroneasa nu vrea să lase România din unghiuţele french-style. Păi cât o fi ea de franţuzoaică şi cât o ţine la suluetă, după ce a prins gust de carne macră de la buget, credeţi că se mai mulţumeşte cu verdeţuri şi salate? Din păcate, marile privatizări s-au terminat, comisioanele s-au cam dat, dar de, decât nimic, tot e mai bine şi puţin. Electrica S.A. nu produce nici oţel, nici aluminiu, nici cupru şi nici aur, dar poate genera nu doar curent, ci şi o grămadă de bani, pentru cine ştie cum se mulge curentul.

De fapt, ştiu de ce vine iar franţuzoaica la noi: nu mai poate de dragul românilor şi vrea să le facă neapărat un bine. Suflet de filantrop, ce vreţi? Aşa că să nu vă mire dacă o s-o vedeţi, zilele astea, pe baroneasă, că ia o găleată şi-şi toarnă vreo câteva cărămizi de bani-gheaţă în cap, apoi le lansează provocarea şi lui Mazăre, Dragnea, Oprişan, Duicu şi tuturor colegilor ei din România, care, vorba aia, au la bani-gheaţă să-şi pună şi-n cap! Evident, banii donaţi vor fi folosiţi în scopuri umanitare, în folosul oamenilor bolnavi: aveţi idee câţi politicieni penali se îmbolnăvesc de maladii grave, imediat ce intră după gratii?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare