HomeSocialBig Brother pe Ochiul dracului

Big Brother pe Ochiul dracului

Acum mai bine de doi ani, pe când Dan Voiculescu nu era încarcerat decât în fixații totalitariste, acesta a avut o revelație despre cât de minunat ar fi dacă s-ar militariza colectarea taxelor la bugetul statului. Cred că erau amintiri cu haiducii lui „Șaptecai”, plus zapciii și arnăuții puși pe urma lor de către Sergiu Nicolaescu și alți falsificatori ai istoriei naționale. Dan Voiculescu ar fi vrut să întărească echipele de control ale Ministerului Finanţelor cu cadre militare. Practic, a deschis capacul tendințelor de stat autorizat militarizat ce cam colcăie sub țeasta Plagiatorului Mitoman pe post de Premier.

Care, dacă n-a reușit atunci să facă comando-uri de vânători de taxe din cele de vânători de munte, azi vine cu o altă măgărie și vrea să-i transforme în delatori pe toți contabilii, avocații, auditorii și consultanții fiscal. Conform Noului Cod de Procedură Fiscala (să nu uităm că și acesta a emanat din mintea șpăgarului aflat în arest și sub anchetă Darius Vâlcov), aceștia vor fi obligaţi să raporteze zilnic la Fisc operaţiunile de peste 5.000 euro de care «au luat cunoştinţă». Cerinţa încalcă secretul profesional, este o sursă de abuzuri şi transformă ANAF în supraveghetorul tuturor mişcărilor de bani la nivel naţional. Un fel de Big Brother al Ochiului dracului.

Eu nu îmi dau seama dacă oamenii ăştia care conduc acum România  îşi mai aduc aminte că, în urmă cu niște ani, ţara noastră a aderat la Uniunea Europeană. Guvernarea continuă să se facă la televizor, iar fiecare dintre țâști-bâștii de la așa-zisa guvernare, când au ieșiri publice, o țin numai într-o inepție. Miniştrii se contrazic cu premierul şi ies public cu proiecte pe care nu le discută în prealabil nici în cadrul executivului şi nici în şedinţele coaliţiei de guvernare. Cel puțin așa se justifică cu toții în momentul când sunt prinși cu ocaua mică. Alții sunt de vină, niște mâini criminale modifică și introduc tâmpenii în actele și declarațiile guvernamentale. Cred că Traian Băsescu, vinovatul de serviciu, stă și râde malefic.

Este clar, o mână criminală a vrut să-și bată joc de cei de la ANAF. Că cele mai eficiente metode de a-l face pe cineva să nu facă nimic este de a-l îngropa cu munci inutile. Cei de la ANAF se bramburesc acum în informațiile pe care parcă le procesează cu ABAC-ul, ce au să facă atunci când, pentru aceeaşi tranzacţie, vor primi zilnic 10-12 raportări?

Că tot veni vorba despre cei care scriu tot felul de tâmpenii în beneficiul Grupului Infracțional Organizat impropriu numit Guvernare și Majoritate Parlamentară, mi-aduc aminte cum scriau ospătarii “mere” la fiecare notă de plată. Câte un vigilent se sesiza: “dar n-am consumat mere”. “Știu”, zicea ospătarul, “dar dacă mere, mere, dacă nu, nu”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare