HomeSocialBun venit, coană Justițio, pe frontul anticorupție!

Bun venit, coană Justițio, pe frontul anticorupție!

Am stat și am cugetat adânc după ce coana Justiția, prin organul ei, CSM (Consiliul Superior al Magistraturii), m-a declarat ca fiind inamicul public al independenței judecătorilor și procurorilor. Ca să fiu mai exact, plenul CSM a apărat procurorii de pixul meu vitriolant, dar și pe flăcăii lui Coldea despre care scriam că se amestecă ilegal în anchetele penale ale DNA. Mă, zic, cum dracului am ajuns să îmi fie rușine să deschid Internetul și să îmi tastez numele în Google? Cum am ajuns eu, care am livrat tone de anchete jurnalistice despre corupție și corupți, să devin inamicul public al justiției? Răspunsurile le-am găsit după o scurtă meditație transcendentală. Concluziile sunt triste.

 

Unde ai fost până în 2007, justițio?

Că nu te-am prea văzut în lupta anticorupție. Adică te-am văzut, dar erai cu baronii și politicienii și le cântai în strună. Erai pe invers, cum ar veni. Condamnai jurnaliștii pentru calomnie, închideai ochii la anchete jurnalistice mai clare decât multe rechizitorii și ne băgai pumnul în gură ori de câte ori mamelucii care erau expuși ca bandiți ne dădeau în judecată. Erai plină de stegulețe roșii, îți amintești? Unde erau procurorii DNA când baronii locali făceau legea în teritoriu, unde era Inspecția judiciară când procurorii de la parchetele locale făceau sex cu minore și chefuiau în cârciumi cu interlopii?

Câți procurori DNA ar trebui să ajungă la mititica după modelul de la Ialomița? Și, apropo de Ialomița, când siliți de evidența pe care polițiștii germani v-au aruncat-o în față l-ați anchetat pe colegul vostru pentru găinării. V-ați făcut că nu vedeți sutele de hectare luate cu japca sau viloiul de neam prost ridicat pe un teren luat ilegal de la primărie.Sau moara luată cu banii vânzătorului! De ce? De independenți ce sunteți, nu? Nu v-am lăsat noi, jurnaliștii, nu? V-am timorat, așa-i? N-ai, justițio, destul pedigree să te dai de partea anticorupției. Nu încă.

N-ai pentru că ai ținut de șase pentru bandiți 20 de ani. Iar mirosul de rahat nu se duce doar dacă te parfumezi cu niște dosare de dată recentă făcute la București, în vreme ce în teritoriu colcăie de corupție și prostie. Iar fată mare cum te dai acum n-ai să fii niciodată. Ar trebui să plecați toți acasă și să aducem magistrați adevărați, fără belciuge în nas (a se citi dosare sau solde la SRI).

Cine îți încalcă independența, justițio?

Nu cumva la bordel ajung doar fetele care își ridică fusta de bună voie? Exemplul, ca să nu avem vorbe, este chiar declarația Liviei Stanciu, președintele cele mai înalte instanțe judecătorești. Citez: “Procurori şi judecători, în lupta împotriva corupției, ne aflăm pe aceleași baricade… Avem cu toții datoria să nu ne permitem să facem vreo greșeală. Orice greșeală va fi speculată de cei care încă mai cred că se pot situa deasupra legii. Am toată încrederea că împreună vom reuși, am încredere în voi, dragi colegi procurori, care lucrați zi şi noapte, cu eforturi supraomenești pentru a sluji dreptatea şi adevărul (declarație făcută la data de 24 februarie 2015)“.

Observi, justițio, cum îți dai singură poalele peste cap? Cum adică, dragi colegi procurori? Păi de unde până unde avocatul statului se pupă pe gingii cu magistrații? De unde până unde judecătorul este pe aceeași baricadă cu procurorul? Păi, dacă ce spune d-na Stanciu e adevărat, ce rost mai are procesul? Și dacă îl cităm și pe generalul SRI Dumbravă constatăm că între dumneata, DNA, SRI, coană justițio se petrece o orgie neconstituțională cu perversiuni multiple.

Citez: “Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupția sistemului judiciar“. Cum vine asta, justițio? SRI face anchete penale? Se angrenează? De când SRI e altceva decât un prestator de serviciu care bagă galene 24/24 și  livrează marfă procurorului? Nu cumva Dumbravă vrea să zică, pe direct, că sentințele sunt și opera SRI? N-o băga p-aia cu atribuțiunile date prin CSAT că nu merge. CSAT nu ține loc de lege că este doar un organ.

Deci, justițio, despre ce vorbim?

Ți-am demonstrat, justițio, cu materialul clientului, că tot ce am scris eu în textul pe care îngerașii de la inspecția judiciară l-au analizat după ureche și extrăgând din context (asta e boala ta schizofrenică veche de care nu o să scapi curând) este real. Factual, cum s-a exprimat organul tău superior. Apropo de superior, nu  orice poșircă de vin cu eticheta SUPERIOR este vin nobil. Tot poșircă rămâne, în ciuda etichetei, Superior ești prin atitudine și gândire, nu prin etichetă.

Compoziția definește superioritatea, iar în cazul de față este vorba mai mult de poșircă, crede-mă! Deci, după cum constați, toți reprezentanții tăi de marcă au spus cu gura lor că tot ce am scris noi este real. Și, ca să pun capacul peste oala ta de noapte care duhnește îngrozitor a infatuare și mârlănie, o citez, justițio, pe funcționara ta domnișoara Codruța (o fi real concubinajul neinstituțional cu nea Coldea?) care zicea așa la bilanțul instituției: “Dacă este nevoie arestăm 1000 de oameni."

Vezi? Doamna arestează. Nu JUDECĂTORUL, ci doamna! Conexează cu declarația doamnei judecător Livia Stanciu, care zicea că procurorii și magistrații sunt pe aceeași baricadă și pricepe că avem dreptate. Arestați cum vreți, pe cine vreți și când vreți. Avocatul este doar obiect de decor, că el nu este coleg cu nimeni, iar legea este ca o pereche de chiloți de elasticul cărora tragi tu, justițio, când te balonezi de atâta anticorupție halită pe stomacul gol! Știi ce te face penibilă, justițio? Dacă tu îți făceai treaba în ultimii 25 de ani, mafia nu acapara vârfurile statului. Tu acum apari ca pompierul salvator care stinge casa căreia tot el i-a dat foc. Pe bune!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare