HomeSocialCând ești șmecher și ești în trio, ieși din...

Când ești șmecher și ești în trio, ieși din partid doar cu brio!

Șmecherași de duzină au fost și vor mai fi mulți ani înainte pe Pământ. Dar istoria recentă poate îmbrățișa doar trei dintre ei, bulibașii adevărați, desprinși de la țâța PSD-ului și îmbrăcați în uniforma de drept pe care lunga carieră de aplaudaci în campania lui Victor Ponta o cere.

Acest trio de asalt pe care tura de noapte l-a prins în afara locului de strajă electorală este în fapt o combinație mai mult sau mai puțin funcțională între ambiția lui Șova, informațiile lui Ghiță și expertiza de stradă a lui Vanghelie. Toți – băieți de băieți. Adevărați profesioniști, pe care țestoasa roșie a lui Ponta și-a rezemat picioarele în decursul ultimelor 2 luni de campanie, i-a muncit bine de tot și apoi, fără știre, i-a lăsat cu buza-n vânt , în pragul ușii sediului de partid.

Aliniați, marcați fiecare cu câte un șut profund în cur, atât Ghiță, cât și Șova, dar și Marean Vanghelie, au fost ieri dați afară din PSD. Lăsați fără corp, imateriali și confuzi, băieții ăștia trei au scăpat de singurul lucru care-i apăra de propriile euri: partidul. Că nici Marean n-ar fi luat BAC-ul fără atenții de la maiștrii social-democrați, nici Șova n-ar fi alergat după mintea sa pe șosele proiectate de el și nici Ghiță n-ar fi făcut un asemenea canal de televiziune ca și RTV. Ca și în viață, șmecherașii de duzină rămân în urmă, storciți de cei mai șmecheri ca ei, de cei medii sau de propriile lor erori.

Fiind făcuți în așa hal de rahao, scuipați și marginalizați, puși la coada listei pesediste, toți trei acești șoimi ai patriei social democrate au părăsit campania frumosului acoperit al națiunii noastre. Șova-șeful său de campanie electorală, Ghiță-omu media și Vanghelie-băiatul cu gramatica afișelor. Toți, adunați, înmulțiți și împărțiți dau electoratului acoperit aceeași faună pe care fetele de pe Centură o dau peisajului periferic bucureștean.

Lăsați la urmă, după ce tot le-au făcut afișele, după ce i-au șoptit amoros poporului în ureche numărul pe care trebuie să pună ștampila, acești cumetrii și-au găsit în sfârșit nașul. Dezmoșteniți din familia trandafirului când alb când roșu, confuzi și alergând după propriile minți, cei trei eroi de sacrificiu respectă doar o singură deviză: Când ești șmecher și ești în trio, ieși din partid doar cu brio!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare