HomeSocialCiutacu moare în picioare

Ciutacu moare în picioare

Când fostul lui stăpân, Dan Voiculescu, a intrat la popreală, Victor Ciutacu s-a supărat pe DNA ca măgarul pe sac. Ieri, când același DNA a săltat-o puțin, între două șopinguri, pe Elena Udrea, Victor Ciutacu a început să-și ragă bucuria pe blog, pentru ca acum să rămână, probabil, în dubii shakesperiene, mai ceva ca măgarul lui Buridan: să mai dea sau să nu mai dea cu copita în DNA?

Jurnalistul frustrat care pe vremuri atârna la o ciorbă de la vreun politician milostiv și priceput în ale privatizării se dă curajos și vertical și nu ratează prilejul de a-și manifesta disprețul și față de colegii de breaslă, pe care i-a tratat, pe blogul lui, cu sictiru-i caracteristic: ”Băi leprelor, ani de zile v-a hrănit de la sânul ei generos. Vi se părea că vă produceți salariile pupând-o apăsat în curul apetisant. Trăiați din bani negri. Urâtă pâine ați mâncat, gândacilor.Acum măcar fiți demni. Sugeți-o din picioare. Rugați-i pe noii voștri stăpâni să se urce pe scaun”.

Impresionat de stilul cocălăresc al ciutacului, un alt cocalar wanna be, nimeni altul decâ premierul României, Victor Ponta, a dat repede ”Like” și s-a grăbit să distribuie postarea ciutăcească pe Facebook, cu mențiunea că e ”total de acord” cu înjurăturile de gherțoi ciumet ale tizului său. Că Ponta e un plagiator sadea și a copiat rapid postarea lui Ciutacu, nu mă miră. Mă miră însă că nu și-a dat seama că, într-un fel, indignatul cu spume la gură chiar pe el, pe DoarPonta îl viza când arunca cu rahat în fanii Udrea. Păi cine și-a produs salariile pupând-o apăsat în curul apetisant pe Duamna, oare nu Victoraș Ponta, care urâtă pâine a mâncat când era avocatul fameliei Cocoș?

Nu mai vorbesc de chestia cu ”noii stăpâni”, căci și aici Ponta s-ar putea recunoaște: nu se gudură el acum ca un cățeluș pe lângă Iohannis, doar-doar l-o mai ține în funcție? În privința asta trebuie spus totuși că Ponta n-ar trebui să asculte sfatul lui Ciutacu, pentru că, la cât e de înalt Iohannis, dacă se suie și pe scaun, Victor-Viorel nu mai ajunge să sugă nimic.

Auzind o expresie ca ”urâtă pâine ați mâncat, gândacilor”, din gura unuia ca Ciutacu te crucești. Dacă ăia de la Evz, B1 și alte oficine care au ridicat-o în slăvi pe Duduia Udrea sunt gândaci hrăniți la sânul ei generos, Victoraș Ciutacu, cel pe care Dan Voiculescu l-a hrănit ani de zile la o  singură țâță, ce mai e? Amibă? Parameci? Păduche lat? Auzindu-l pe unul supranumit, de ani de zile în blogosferă, Lingăul, cum îi acuză pe alții că sunt lingăi, te crucești și mai abitir. Iar când vine vorba de bani negri și de inginerii financiare, unul precum Ciutacu, care a trăit ani buni într-un apartament social, destinat persoanelor cu handicap, ar trebui să tacă. Căci faptul că-i curge scuipat din gură nu-i dădea dreptul să ia casa unui retardat congenital.

Dar, în tot acest scandal, cel mai mult mi-a plăcut precizarea făcută ulterior pe Facebook de Victor Ponta: după ce sute de români i-au dăruit, mărinimoși, carne din carnea lor, premierul și-a nuanțat poziția, precizând că e de acord cu mesajul lui Ciutacu, însă nu și cu limbajul suburban folosit: „Cred doar că sensul mesajului lui Victor Ciutacu este îndreptățit (sper ca cei care se simt vizați să nu trimită niște asasini fanatici la redacție la Ciutacu să-l împuște că i-a jignit la deontologie)”.

Stai liniștit, Viorele, că nu-l împușcă nimeni pe Ciutacu. Pe Ciutacu, dacă niște asasini plătiți ar vrea să-l termine, ar fi suficient să vină la redacție nu cu kalașnikovul, ci cu un termos cu ceai fierbinte și să-l oblige să bea. Căci un Ciutac cu limba opărită nu doar că moare de foame, nemaiavând cu ce să-i lingă în cur pe moguli (Felix, Ghiță etc), ci mai rămâne și impotent pe viață.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare