HomeSocialDavai ceas, davai petrol, Ponta s-a cam dat de...

Davai ceas, davai petrol, Ponta s-a cam dat de gol

După ce a săvârşit minunea înmulţirii pozelor cu Obama, după ce a înviat morţii şi i-a trimis să voteze cu PSD, după ce a început să vindece şi bolnavii, sculându-i de pe tărgi cu două vorbe şi trei minciuni, Mesia de România, alias Victor, alias Viorel, continuă campania de miracole de toamnă. Şi, dacă a făcut el minuni pentru hoţii, infractorii, corupţii şi rău-platnicii de la noi, de ce să nu facă şi pentru ăia ruşi, că şi ei tot ortodcşi d’ai noştri e maică, mânca-i-ar Siberia de comunişti de omenie!

Faptele se ştiu: şnapanii de la Lukoil au comis evaziune fiscală. Un mizilic de 230 de milioane de euro. Că aşa-s ei uituci, le dai benzina pe mână, uită să-ţi plătească acciza pe ea, le dai ceasul nu ţi-l mai înapoiază nici peste 70 de ani, le dai Tezaurul, nu-l mai vezi nici după o sută. Acum, procurorii au intrat pe fir şi au prins-o pe pravoslavnica rafinărie Lukoil cum, suflecată pân’ la brâu, spăla-spăla rufele euroii la râu. Ce-au făcut ruşii? Păi ce să facă? Ce ştiu ei mai bine: şantajează cu un tupeu de neînchipuit. Să moară mă-sa lu’ fraţii Marx şi Engels, şi-au zis ei, dacă nu oprim rafinăria! Şi, normal, dacă se opreşte rafinăria, se opresc şi salariile muncitorilor români de la rafinărie.

Când a auzit una ca asta, în Victor Ponta s-a trezit imediat spiritul justiţiar. Cum să lase el oamenii să moară de foame ori, Doamne fereşte, să iasă în stradă, tocmai acum, în plină campanie electorală? E adevărat că ruşii ăştia sensibiloşi au mai dat afară vreo patru mii de muncitori, de prin 2000, când au preluat Lukoil, dar atunci deja nu mai era campanie electorală, iar Viorel era foarte ocupat: număra şpaga de la Microsoft şi-i ieşea întotdeauna pe minus. Acum, însă, Ponta, mândru că e român, vrea să ne demonstreze că e puţin mândru că e şi rus, deşi n-a specificat nicăieri în CV că, pe lângă bunici albanezi, italieni, geto-daci şi reptilieni ar avea şi muscali în neam.

Ca un adevărat democrat ce este, premierul şi-a vârât iar năsucul în trebile justiţiei, bătând obrazul DNA şi întrebându-se, indignat: „Da’ ce făceau băi, ruşii, fugeau cu conductele din ţară?”. Despre faptul că nu DNA a oprit activitatea rafinăriei, ci Lukoil a ameninţat că-şi ia jucăriile şi se cară, n-a suflat o vorbă, nu care cumva lobotomizaţii Antenelor şi Reteveului să afle adevărul.

Optica ochelaristului Viorel e curat social-democrată: bun, să presupunem că ruşii au spălat bani, au făcut evaziune, au cauzat statului român prejudicii de sute de milioane de euro. Da, mă, dar dau şi de mâncare la oameni, adică-s ticăloşi, da’ şi puţin miloşi. Pe considerentul ăsta, guvernul ar putea realiza şi un mercurial: ai 5000 de angajaţi, poţi să furi până la 300 de milioane de euroi, că nu păţeşti nimic. Ai 10.000 de angajaţi, furi un miliard şi n-ai nicio greaţă. Ai un milion de angajaţi, adică eşti premier şi şef peste bugetari, ca Năstase de pildă, fură fără număr, frate, că nu-ţi zice nimeni nimic!

De ce n-a făcut premierul gălăgie şi când atâtea şi atâtea mari companii occidentale, sătule de mizeriile, şpaga, şperţul şi corupţia din economia românească, au plecat pe bune de aici? De ce nu s-a trezit dreptatea socială în el când patronii de la Renault tot avertizează, de ani buni, că, dacă nu se face odată autostrada aia de la Piteşti spre Sibiu, ei pleacă în Maroc, lăsând zeci de mii de români pe drumuri? Pentru că, vorba lui Radio Erevan, investitorii ăia nu erau ruşi, erau occidentali, şi nu veniseră să fure, ci să investească. Nu ştiu dacă Ponta s-a activat singur sau cineva de la Moscova a apăsat pe butonul roşu şi l-a băgat în şedinţă.

Cert este că, luând apărarea unor indivizi dubioşi, Ponta devine protector nu doar al grupurilor infracţionale organizate autohtone, conduse de alde Cosma, Nicolescu, Mazăre, Dragnea sau Oprişan, ci şi al unor grupări de rakeţi cu gulere albe, la fel de puse pe jefuit statul la drumul mare. Nepoţelul Bunicuţei Nea Nelu şi al Mătuşii Adelu vrea să ne arate că a crescut, ajungând azi Tătucul hoţilor fără frontiere. Asta da evoluţie juridică la Ponta: din procurorul lui Năstase să devină avocatul lui Putin.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare