HomeSocialDespre Elena Udrea și semnificația băuturii în tradiția...

Despre Elena Udrea și semnificația băuturii în tradiția băsesciană

În zi de duminică, Elena Cosânzeana și-a îmbrăcat uniforma de serviciu, adică o pereche de blugi, și-a prins o floare dalbă în părul său bălai și a pornit cu alaiul pe Calea Victoriei (mă refer la bulevard, nu la vreo falsă previziune privind triumful electoral). Nu a fost o defilare de modă, cum s-ar fi putut crede inițial, ci un marș antiguvernamental. Elena a făcut mișcare populară și s-a lansat în campanie, pe ritmuri de “Victor Ponta ca să știi, Udrea te va ciurui”. După ce și-a tocit flecurile de la ghete, prezidențiabila a purces să se alimenteze cu băutură de malț și hamei.

În timp ce s-a făcut mare tam-tam, că Nuți a dat noroc cu tovarășii săi de pahar, Băse și Boc, s-a pierdut din vedere semnificația băutei, în tradiția băsesciană.

După ce a câștigat primul mandat de președinte, Traian Băsescu și gașca lui au petrecut la Golden Blitz. La final de 2004, la petrecerea de Revelion din Piața Universității, Băsescu a băut șampanie direct din sticlă, așa cum probabil făcea când era pe mare. Anul următor, el s-a versat și a băut din pahar. În 2006 a sărbătorit cu nea Gigi calificarea Stelei în sferturile Cupei UEFA, apoi s-a urcat băut la volan (cine știe, poate că băuse doar ceai verde și se grăbea să ajungă acasă). Fiică-sa, Elena, în perioada când alăpta, cică a băut trei beri pe zi (fără alcool, dar așa începe totul). De asemenea, pe vremea când Băse și Năstase au fost vecini, au dat gata împreună niște sticle de whisky, până să intervină campania între ei și să-i despartă.

Udrea a sărbătorit finalul campaniei electorale pentru europarlamentare, la o bere, în Centrul Vechi. Acum două săptămâni, ea a vizitat un târg de utilaje agricole din Iași, unde s-a urcat la volanul unui tractor, a băut un pahar de pălincă și a mâncat o pară. Câteva zile mai târziu, la Festivalul Vânătorii de la Arad, Elena s-a dat cu tiroliana, după ce a mâncat slănină și a băut țuică. Duminică, după s-a lansat în campanie, a ieșit la o bere cu gașca: reprezentanții PMP, Traian Băsescu și Emil Boc.

De aici rezultă două lucruri: 1. Alcoolul marchează evenimentele importante din viața lui Băsescu & Comp.  2. Alcoolul îi apropie pe oameni.

Acum ceva timp, am citit un studiu din care reiese că bărbații le consideră atrăgătoare pe femeile care beau bere la prima întâlnire. Ei bine, la berăria din parc, Nuți era la o primă întâlnire cu niște potențiali alegători. Deși ea stătea la masă cu prietenii, scopul nu era doar o discuție amicală, ci și o tactică de atragere a voturilor. Blonda era înconjurată de oamenii de rând, care veniseră și ei să bea o bere. Așa a putut fi văzut că, în ciuda feminității pe care o afișează, ea trece testul paharelor și poate fi o continuatoare la Cotroceni. A arătat că este un om cât se poate de obișnuit. Cum un muncitor care, după o zi de somn pe șantier, se oprește la bodegă să-și aline gâtlejul cu o licoare, așa și ea, după ce a ieșit de la muncă, adică după ce a terminat marșul antiguveramental, s-a oprit la o bere și nu s-a dus la shopping sau acasă, pentru a-și mângâia gențile.

Udrea știe că în fiecare zi există un motiv de sărbătoare, și nu trebuie să te vezi cu voturile în urnă pentru a putea bea o bere. Și mai știe că oamenii te țin minte dacă, într-o zi de duminică, împărtășești cu ei gustul amărui al unei băuturi. Ei apreciază când te văd la nivelul lor, căci băutul berii este unul dintre modurile în care omul modest iese din cotidian. Plus că la un pahar se leagă prietenii și se fac selfie-uri.

La final de zi, Elena a încărcat pe Facebook un album intitulat “La o bere cu Președintele Băsescu, colegii și Premierul Boc”. Înainte de toate, aș vrea să-i  reamintesc că Boc nu mai e premier. Guvernul lui a făcut poc acum ceva timp. Știu că draga de ea a fost la bere, așa că o iert de data asta. 

M-am uitat la fotografii. Nu am putut să nu observ mâna electorală, un talisman nelipsit din tradiția băsesciană. Am mai văzut halba goală din fața lui Nuți, privirile cu jind ale masculilor și dragostea fanilor manifestată prin fotografii, like-uri, share-uri și comentarii.

Udrea a demonstrat cu succes că este varianta feminină și sexy a lui Băsescu. A trecut testul băuturii și a devenit populară prin bodegile Capitalei.  De la mitul că băutura face femeia mai frumoasă văd că a pornit ideea că băutura o face pe femeie să pară președinte. Și chiar o face, însă doar în capul ei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare