HomePoliticParlamentDragnea și-un popor prostit libertatea ne-au ciordit!

Dragnea și-un popor prostit libertatea ne-au ciordit!

Dacă ”Stalin și poporul rus libertatea ne-au adus” a fost, fără îndoială, șlagărul secolului XX, hitul vremurilor pe care cu justificată mândrie patriotică le numim ”veacul pesedismului” pare să fie ”Dragnea și-un popor prostit libertatea ne-au ciordit!”. Cel dintâi mustăcios al țării se visează deja un Stalin de Teleorman, iar felul cum evoluează chiar te face să te întrebi dacă nu cumva o să avem și noi parte de un ”generalissim” cu care nimeni n-o să mai miște în front. După ce a făcut puțină curățenie în PSD, aruncând la gunoi hoții lui Năstase și Ponta, ca să-i instaleze pe ai lui, Dragnea își continuă ascensiunea, profitând de faptul că toată lumea e indusă în eroare de aerul bonom pe care i-l dă mustața lui.

Pentru că avem un premier de paie, care spune că nu vrea să forțeze legea, Dragnea va lua potul cel mare la locale, din simplul motiv că el n-a avut nicio greață în a viola legea din toate pozițiile, când a racolat, total ilegal, sute de primari. Și-uite așa, dintr-un partid aflat în corzi după fuga lui Ponta, dintr-un partid în care o bună parte din conducere sau deja era la pușcărie, sau își pregătea valijoara, dintr-un partid care nici el nu-și mai dădea vreo șansă să mai pupe curând puterea, PSD se va reinstala în fruntea bucatelor. Mai întâi la locale, unde alegerile într-un singur tur îi vin mănușă, după ce a furat jumătate dintre primarii pe care îi are acum, și apoi la parlamentare, unde nu va câștiga partidul cel mai bine clasat în sondaje, adică PNL, cum se îmbată cu apă rece liberalii, ci partidul cu care votează dom primar, și, implicit, toate babele și toți morții din comună.

Ca să fie sigur că n-o să mai audă pe undeva discuții cu privire la felul cum a poruncit să se fure la referendum sau cum și-a clădit averea de bugetar și vilele de miliardar, Dragnea pune acum cep și Internetului, unde nu va mai fi posibil să te iei de mustața lui, că riști să o plătești de bună – și vă jur că nu costă mai puțin de 100.000 de lei. În ritmul ăsta, cu un premier care are ambiția prostească de a juca cinstit cu hoții și cu un președinte care e, mai tot timpul, plecat cu sorcova (nu mă refer la doamna Carmen, dar așa e vorba românească), Liviu Dragnea are drumul deschis spre puterea supremă, la următoarele alegeri prezidențiale.

De oprit, nu are cine să-l oprească, pentru că unui popor prostit, care-l regretă și acum pe Ceaușescu, dacă-i dai un kil de zahăr, un litru de ulei și-o țâță seara, la Capatos, n-o să-i mai pese că s-a pricopsit cu un Stalin de ocazie. Ca să comunicăm pe Facebook, o să fim nevoiți să inventăm o ”nou-vorbă”, spre a nu fi acuzați de ”gând-crimă”, și să dăm cuvintelor un cu totul alt înțeles – de pildă ”preacinstitul cu mustață” să însemne, de fapt, ”hoțul ăla ordinar de Dragnea”. Sper ca domnul Orwell să fie mulțumit atunci.

Citește și:

Legea defăimării – o carte ce se joacă la Parlament sau se scrie la Jilava

Vremea lui Te'ngură Vodă

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare