HomeSocialEurovisionul pătimirii noastre

Eurovisionul pătimirii noastre

Dacă tot suntem în febra Eurovisionului ajuns eveniment de toată jena continentală, trebuie să spunem că din nou avem motiv de mândrie românească: Voltajii noștri au furat curentul dintr-o piesă a altora (Delirious?), trăgându-și ăst fel melodie participantă. Ținând cont c-au ajuns acolo cu ea fără opreliști din țară, rezultă că timpanele ce au omologat-o apreciară pozitiv procentul efortului depus de culegători. Nu avem un DNA al muzicii s-o fi arestat la domiciliu, pe fundalul acuzațiilor de fascism băsist ale muzicologilor Antenei 3.

Bravo lor, băieți deștepți, cum zice majoritarul mioritic despre primarii ce-l fac la buzunare în schimbul unui pui la pungă. Până la urmă, care-i problema? Mai toată lumea ciordește sau plagiază în România, nu se făcea să nu respectăm obiceiurile. Păcat doar că o să ne tâlhărească, tot după obicei, congregațiile geostrategice născute la fiecare Eurovision, iar băieții vor rămâne și ei cu satisfacția de a fi reprezentat cu cinste țara.

Păi pe Facebook se lucrează românașii la timeline de zici că-i Daciada postărilor subtilizate, chiar nume mari ale melosului indigen (nu dăm exemple) ajungând să-și însușească, de dragul unor likeuri, postări trecute mai întâi prin alte capete. Recent, o sensibilă poetesă de internet moldav își agățase o insignă a lui Nichita, primind cu îmbujorare felicitările listei de prieteni neduși la bibliotecă. Ciordeala e un curent popular ducând prea adânc în veacuri ca să mai putem noi azi să-i punem vreun stăvilar.

Pînă una-alta, toți ochii pe Eurovision și hai băieții! Deși aflăm că s-au ciondănit deja tradițional între ei și ziariștii străini cred că Goia nu înțelege românește, deoarece zâmbește ca Ponta pe o melodie tristă. Măcar ai noștri au bărbi din convingere autentic-masculină, iar barba pusă cântecului așa-zis al lor trece în plan secund. Mai ales că Iohannis tocmai își lansează jocul lui secund, de-scriind cum a executat el Primul Pas, secundă cu secundă. Noi am făcut deja primul pas în a ne lua adio de la speranța Santa Klaus, despre care am crezut că o să intre pe horn ca să aducă ceva nemțesc, în loc să ne ciordească, românește, altceva. Euro-vision, fur-culision, fript-urision. Ghinion!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare