HomeSocialFugi, Victor, fugi!

Fugi, Victor, fugi!

Ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta la MTO, MCV şi alte chestii din astea europene grele, pe care el, săracu’, nu le pricepe, Bunicuţa, Tuşica Tamara şi restul famigliei pesediste l-au sfătuit pe Victoraş Ponta să nu se ducă la nicio confruntare televizată înainte de primul tur al prezidenţialelor. Carevasăzică, să nu se amestece cu golanii lui Băsescu şi să rişte să-şi ia bătaie, ci să stea acasă, cu punga de floricele în faţă, ca la cinema, şi doar să se uite la smardoiala celorlalţi candidaţi. La floricele ar merge şi-o bere, dar Victoraş e copilot cuminte, el se fereşte de alcool ca dracul de tămâie, pentru că nu vrea să fie comparat cu Băsescu, aşa că a zis că, de băut, o să bea „răcoritoare”.

Tactica acestui struţ cu ochelari n-ar trebui să ne mire. Curajul e ultima calitate pe care am putea-o aştepta de la el. Când a fost Ponta bărbat, ca să fie şi acum? Toată cariera lui politică a fost o continuă fugă de răspundere. N-a ştiut, n-a văzut, nu cunoaşte, alţii sunt de vină întotdeauna. Indiferent că-i vorba de Merkel, Barosso, Nulland sau Macovei, el ştie una şi bună: că trebuie să fugă, să nu dea piept cu ei. Un Forrest Dumb niţeluş mai bătut în cap decât originalul şi care s-a călăuzit, toată viaţa, după deviza: „Fugi, Victor, fugi!”. Cu elicopterul lui Ghiţă, cu barca Jandarmeriei, cu maşina de curse, cu orice, numai să fugă, încotro o vedea cu ochii, doar-doar n-o pica măgăreaţa răspunderii pe el.

De-asta fuge acum şi de confruntările televizate. Pentru că în orice discuţie – bine, cu excepţia celor regizate de Gâdea, Dana Grecu, Creţuleasca şi alte limbi talentate la spălat cadavre politice – Ponta s-ar arăta aşa cum este: un individ care n-are o părere proprie despre nimic, care ia totul în zeflemea, pentru că nu pricepe o iotă din ce se discută şi atunci preferă să-şi bată joc, să se dea „tare-n gură” ori să ridice din umeri întrebând „Poftiţi?”, ca prostu’ clasei scos la tablă. La drept vorbind, grea sarcină pe Mirel Palavra, Sultănescu şi pe restul echipei de consilieri de imagine ai premierului: cum să scoată ei dintr-un pezevenghi laş, grobian şi fără niciun Dumnezeu un candidat curajos, serios şi ortodox până-n vârful unghiilor? N-au cum să facă aşa ceva decât prin absenţă, adică să-şi arate candidatul cât mai puţin în confruntări directe şi cât mai mult în interviuri aranjate, în băi de mulţime regizate, în mitinguri festiviste şi trucate. Corigentul clasei politice n-are aşadar altă soluţie decât să înghită creta şi de data asta şi să se dea rănit. Căci Ponta e ilustrarea perfectă a zicalei: mai bine să taci şi să pari doar prost, decât să vorbeşti şi să risipeşti orice dubiu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare