HomeSocialGuvernul României scoate pe piață acciza pe greșeli gramaticale

Guvernul României scoate pe piață acciza pe greșeli gramaticale

După ce a impus, pe rând, accizele la bijuterii, confecţii din blănuri,  iahturi, arme de vânătoare şi de uz personal, cartuşe, maşini de teren şi carburanti, gașca lui Mickey de România scoate pe piață noua versiune de acciză, din sezonul vară-toamnă, anume acciza la greșeli gramaticale. Şi cum, vorba aceea, acciza-i brățară de aur, reprezentanții politicului autohton s-au întrecut în declarații care mai de care mai spectaculoase și mai lipsite de noimă.

 Astfel, primul doctor Honoris Causa într-ale gramaticii, dr.Marean Vanghelie, a anunțat că, după cum nu tot ce zboară se mănâncă, nici el n-a digerat niciodată cuvintele care s-au avântat prea sus faţă de nasul său. Fiind primul care a spus ,,Da” noii propuneri, primarul sectorului 5 a declarat că proiectul va impozita foarte aspru greșelile gramaticale: folosirea cuvântului ,,deci” excesiv, dezacorduri și înlocuirea lui ,,doar” cu ,,decât”: „Deci, da, deci o să vă impozităm de la mic la mare dacă mai faceți greșeli gramaticoase. Că domnii Ponta și Dragnea spune clar că au cam rămas fără bani, așa că noi vrem decât să vă luăm din portofel” a declarat Marean, abia ieșit din comisia de evaluare a lucrărilor de admitere la Facultatea de Litere.

Bineînțeles, se pare, totuși că tot acest circ cu impozitarea pe cap de greșeală gramaticală vine într-un moment nu foarte prielnic. Toți tinerii pe care i-a scărmănat dracul sub ceafă și au scos perle la BAC/admitere/evaluare națională vor trebui să plătească statului român sume de la 500 la 2500 de lei, în funcție de nivelul de prostie pe care l-au atins greșelile gramaticale.

De asemenea, controalele s-au răspândit în scurt timp și în piețele românești, acolo unde inspectorii guvernamentali au percheziționat peste 100 de tarabe la care vânzătorii făceau trafic ilegal de dezacorduri. Icredibili oamenii ăștia, domnule!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare