HomeSocialÎn țara morților, hoțul e-mpănat

În țara morților, hoțul e-mpănat

Tricourile albastre ale lui Băsescu nu i-au adus niciun noroc. Vara asta se poartă roșul. Oricât de uns cu toate alifiile o fi matrozul, el e încă un idealist dacă-și imaginează că șacalii lasă vreodată din fălci o pradă pe jumătate mursecată. Convins că legea, logica și aritmetica elementară vor triumfa în România, Băsescu promitea că pe 1 august se va întoarce la Cotroceni. Au trecut trei zile de atunci. Nu doar că nu s-a întors, dar sunt tot mai puține șanse să se întoarcă vreodată.

Pentru că, în naivitatea lui de autoproclamat cavaler al justiției, de Batman mioritic care face curat într-o țară jucată la babaroase de tot felul de jokeri care rânjesc împrejur, Băsescu și-a imaginat că va învinge. El a uitat că, în spatele muhaielelor de mucava proțăpite la Cotroceni și Victoria se află Maica Rusie, o țară cu multe calități și un singur defect: se învecinează cu cine vrea ea. A uitat că, la rândul lor, conducătorii ruși au și ei un singur nărav: când își propun să doboare pe cineva, apăi nu se lasă până nu-l doboară. Ghiță-Dej și Nicolae Ceaușescu ar putea depune mărturie pentru asta, dacă n-ar fi, momentan, prinși cu educația materialist-dialectică a dracilor încă necolectivizați.

Teoretic și practic, referendumul a căzut. În aproape orice altă țară europeană, cu excepția, poate, a Belarusului, rezultatele ar fi fost bătute în cuie. Dar matematicienii aflați acum la putere în România nu sunt deloc dispuși să-și recunoască înfrângerea. Pentru Șova, Ponta și Rus, 46% nu e mai mic decât 50%, iar 1 plus 1 nu fac 2. Fac cât vor ei să facă. Pentru că acum ei au puterea și pot ucide, zămisli, anula, reinventa câți români vor. Le-au dat cu tifla românii din diaspora? Nu-i nimic, îi vor scoate din listele electorale, să nu-i mai încurce vreodată la socoteală.

Pentru Ponta și frații lui de hoții, românii din străinătate nu vor mai exista, ca votanți Sunt morți. România a devenit o țară de morți, unde votează doar nebunii și stăpânii, pârnăiașii și nuntașii. Șterși din catastifele electorale, „morții” din diaspora nu vor mai îngreuna procentele care-i dau bătaie de cap plagiatorului din fruntea țării, așa încât acesta să se poată lăuda în 31 august: „Vedeți, suntem doar 16 milioane, diaspora nu mai există!”. Evident, tăiați de la vot, diasporenii nu vor fi scutiți și de impozite. Ei vor fi siliți, în continuare, să trimită bani la buget, ca să aibă popoul premierului posibilitatea să devină tot mai dolofan, tot mai împănat.

Dar lovitura pe care guvernul iresponsabil o dă celor mai vrednici fii ai țării se va întoarce împotriva lui. Amară e pâinea celor care au plecat în băjenie, fiindcă aici n-aveau loc de pile, de puturoși și de șmecheri. Munciți ca salahorii, prost plătiți, umiliți de străini, ei și-au înghițit lacrimile obidei cu speranța că vor face viața mai frumoasă celor dragi, rămași acasă. Dramele pe care le-au trăit sunt nenumărate. Li s-au uscat pe picioare părinții de singurătate, li s-au sinucis copiii, de dorul lor, le-a secat lor înșile izvorul lăcrămilor, cu gândul la „acasă”, dar au tăcut și au îndurat. Și acum, care le e răsplata? Un hoț de duzină, un plagiator cocoțat prin voia altor hoți din Parlament în fruntea țării le ia dreptul de a se mai numi români. Îi omoară pe hârtie, doar ca să scape de pușcărie alți hoți, asemenea lui.

Până acum, Ponta a făcut multe greșeli. Dar asta îi va fi fatală. Ucigându-i în acte pe românii din diaspora, el va reuși, mai mult ca sigur, să scape de Băsescu. Dar în toamnă, la parlamentare și prezidențiale, diasporenii vor ști asta. Și le vor îndemna și pe rudele lor, care au votat USL la locale, să scuipe cu dispreț pe această uniune de corupți și falsificatori. Moldovenii plecați peste mări și țări și ardelenii și ungurii și ceilalți dușmani ai poporului de pomanagii ai lui Ponta nu vor uita, plagiatorule, ce-ai făcut astă-vară. Ne-ai batjocorit, ne-ai ignorat, ne-ai tratat cu dispreț. Apăi, noi om ține minte și ți-om plăti cu asupra de măsură.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare