În țara morților, hoțul e-mpănat

Tricourile albastre ale lui Băsescu nu i-au adus niciun noroc. Vara asta se poartă roșul. Oricât de uns cu toate alifiile o fi matrozul, el e încă un idealist dacă-și imaginează că șacalii lasă vreodată din fălci o pradă pe jumătate mursecată. Convins că legea, logica și aritmetica elementară vor triumfa în România, Băsescu promitea că pe 1 august se va întoarce la Cotroceni. Au trecut trei zile de atunci. Nu doar că nu s-a întors, dar sunt tot mai puține șanse să se întoarcă vreodată.

Pentru că, în naivitatea lui de autoproclamat cavaler al justiției, de Batman mioritic care face curat într-o țară jucată la babaroase de tot felul de jokeri care rânjesc împrejur, Băsescu și-a imaginat că va învinge. El a uitat că, în spatele muhaielelor de mucava proțăpite la Cotroceni și Victoria se află Maica Rusie, o țară cu multe calități și un singur defect: se învecinează cu cine vrea ea. A uitat că, la rândul lor, conducătorii ruși au și ei un singur nărav: când își propun să doboare pe cineva, apăi nu se lasă până nu-l doboară. Ghiță-Dej și Nicolae Ceaușescu ar putea depune mărturie pentru asta, dacă n-ar fi, momentan, prinși cu educația materialist-dialectică a dracilor încă necolectivizați.

Teoretic și practic, referendumul a căzut. În aproape orice altă țară europeană, cu excepția, poate, a Belarusului, rezultatele ar fi fost bătute în cuie. Dar matematicienii aflați acum la putere în România nu sunt deloc dispuși să-și recunoască înfrângerea. Pentru Șova, Ponta și Rus, 46% nu e mai mic decât 50%, iar 1 plus 1 nu fac 2. Fac cât vor ei să facă. Pentru că acum ei au puterea și pot ucide, zămisli, anula, reinventa câți români vor. Le-au dat cu tifla românii din diaspora? Nu-i nimic, îi vor scoate din listele electorale, să nu-i mai încurce vreodată la socoteală.Pentru Ponta și frații lui de hoții, românii din străinătate nu vor mai exista, ca votanți Sunt morți. România a devenit o țară de morți, unde votează doar nebunii și stăpânii, pârnăiașii și nuntașii. Șterși din catastifele electorale, „morții” din diaspora nu vor mai îngreuna procentele care-i dau bătaie de cap plagiatorului din fruntea țării, așa încât acesta să se poată lăuda în 31 august: „Vedeți, suntem doar 16 milioane, diaspora nu mai există!”. Evident, tăiați de la vot, diasporenii nu vor fi scutiți și de impozite. Ei vor fi siliți, în continuare, să trimită bani la buget, ca să aibă popoul premierului posibilitatea să devină tot mai dolofan, tot mai împănat.

Dar lovitura pe care guvernul iresponsabil o dă celor mai vrednici fii ai țării se va întoarce împotriva lui. Amară e pâinea celor care au plecat în băjenie, fiindcă aici n-aveau loc de pile, de puturoși și de șmecheri. Munciți ca salahorii, prost plătiți, umiliți de străini, ei și-au înghițit lacrimile obidei cu speranța că vor face viața mai frumoasă celor dragi, rămași acasă. Dramele pe care le-au trăit sunt nenumărate. Li s-au uscat pe picioare părinții de singurătate, li s-au sinucis copiii, de dorul lor, le-a secat lor înșile izvorul lăcrămilor, cu gândul la „acasă”, dar au tăcut și au îndurat. Și acum, care le e răsplata? Un hoț de duzină, un plagiator cocoțat prin voia altor hoți din Parlament în fruntea țării le ia dreptul de a se mai numi români. Îi omoară pe hârtie, doar ca să scape de pușcărie alți hoți, asemenea lui.

Până acum, Ponta a făcut multe greșeli. Dar asta îi va fi fatală. Ucigându-i în acte pe românii din diaspora, el va reuși, mai mult ca sigur, să scape de Băsescu. Dar în toamnă, la parlamentare și prezidențiale, diasporenii vor ști asta. Și le vor îndemna și pe rudele lor, care au votat USL la locale, să scuipe cu dispreț pe această uniune de corupți și falsificatori. Moldovenii plecați peste mări și țări și ardelenii și ungurii și ceilalți dușmani ai poporului de pomanagii ai lui Ponta nu vor uita, plagiatorule, ce-ai făcut astă-vară. Ne-ai batjocorit, ne-ai ignorat, ne-ai tratat cu dispreț. Apăi, noi om ține minte și ți-om plăti cu asupra de măsură.

Te poftim să citești și...

Comentezi!?

comentariu

9 Responses to “În țara morților, hoțul e-mpănat”

Read below or add a comment...

 1. George says:

  Sa speram ca asa va fi… Dar tare mi-e teama ca romanii lobotomizati de haznalele lui Felix vor pune stampila tot pe cei care au chipul lor si le seamana pana la identificare, adica pe plagiatorul mitoman Ponta si pe repetentul chiulangiu Antonescu. M-as mira ca tara asta sa aiba vreo sansa de bine si de schimbare in bine vreodata… Ma uit la hahalerele care au incalecat o tara si au adus-o in prag de colaps doar ca sa faca plac stapanilor lor de la Moscova… Apropo, mai avem servicii secrete? Cu ce si-or pierde vremea oare? Isi mai au vreun sens al existentei? Vreo justificare a misiunii lor? Raspunsul se intelege care e…

 2. Emigrant says:

  Mi-a placut articolul. Cred si eu ca speranta este mobilizarea masiva la urne in toamna a celor care am plecat dar inca nu am “murit”. Si mai ales ne pasa. Acum avem si pe cine alege. Succes MRU. L-am urmarit si pe Adrian Papahagi, mare patriot, foarte educat, stie multe limbi, ar putea usor deveni ministru de externe. Funeriu inapoi la EDucatie ca sint multe de facut. Este nevoie sa aratam Europei si lumii ca Ponta nu ne reprezinta. Au calculat totul bine except romanii nu vor mai face greselile de la locale. Iar primarii se vor fi speriat de justitie si vor fura mai putin.

 3. Democratie says:

  Pentru Ponta a ucide este ca respiratul: un reflex natural… Prima oara a fost mai greu pentru el (cred): cand l-a “sinucis” pe colegul lui, procurorul Panait… :( Ce face acum, din punctul lui de vedere este mai usor decat ce-a facut atunci. Sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau, dar parca si Dumnezeu ne-a uitat!!!

 4. DanCanada says:

  Fain articolul, mult adevar, multa obida, da’ nu cred ca la toamna o sa va puteti razbuna. Sa dea Dumnezeu, da’ nu vad cum. Baietii au sa manipuleze in media + furt masiv si-o sa iasa tot leprele astea. Astia nu merg decit impuscati :)

 5. neutr onu says:

  impuscati fara tagada dar…armele sunt la ei!!!CACARAUsi copylotru la “BULAU”SA FACA “SMOTRU”!!!!!

 6. Catalin_256 says:

  Cred ca in toamna, cand economia tarii va resimti din plin circul politic
  oferit de cei doi carlani iliescieni, singura solutie pentru ei ( adica carlanii ) si sleatca lor de mafioti va fi CEREREA de AZIL POLITIC in RUSIA.

 7. ioska says:

  Io zic sa reclamati la UE ca CCR nu respecta constitutia si CCR.

 8. cristi says:

  Amuzant. Ati reusit intr-un singur articol sa preluati chiar toate cliseele basiste.
  Spuneti ca Ponta si Antonescu ar face jocurile Rusiei. Chiar credeti ca Putin nu are nimic mai bun de facut decat sa il scufunde pe marinar. Si de ce acum? Putea sa-l scufunde inca din 2010 cand popularitatea lui Base si a bocilor era undeva sub nivelul marii.
  Dar imbecilitatea asta paleste in fata celeilalte : ca Basescu -lasul care indemna la boicot incalcand legea partidelor- dupa ce s-a asigurat ca va fi cvorum si-a imaginat ca va invinge. Daca si-ar fi imaginat ca va invinge nu ar fi chemat adeptii bocilor la vot, nu la boicot? Ca doar putea strange mai multe voturi decat amaratele de 7, 5 milioane, ca doar majoritatea e cu el. Putea?
  Si ar mai fi treaba cu “matematica”. Ati facut asa o comparatie intre numarul celor ce au votat acum si numarul celor ce au votat la precedentele scrutin-uri? Ati analizat sporul demografic de la an la an? Cred ca o asemenea comparatie v-ar edifica asupra unui lucru : suntem tot mai putini si diaspora in marea majoritate chiar nu participa la vot. Pentru simplul fapt ca au alte preocupari decat cine pe cine minte. Ar fi cam 3 milioane plecati, nu toti cu drept de vot (unii sunt minori) si din ei voteaza in jur de trei patru sute de mii in cel mai bun caz. Oricum e fascinant cum unii concetateni pun semnul egal intre un vot exprimat si o optiune presupusa a unui absenteist fie el chiar si basist. Dar parca de la un jurnalist astept mai mult.
  Mai e un lucru unde nu va impartasesc parerea : pentru mine “cei mai vrednici fii ai tarii” nu sunt cei plecati ci cei care fac ceva aici luptand cu toate greutatile si legile proaste. Parerea mea, a unuia care mi-a venit de multe ori sa plec, am avut si ocazii dar am ales sa raman, sa imi ingrijesc familia, sa imi platesc impozitele, sa ma implic.
  Si ar mai fi ceva : guvernul nu si-a propus sa “interzica” dreptul la vot al cetatenilor din diaspora. S-a pus doar problema ca cei care in fapt nu vin in Romania decat in concediu si de sarbatori sa fie scosi de pe listele alegatorilor permanenti. Atat. Concetatenii din diaspora care desigur doresc vor putea vota ca si inainte, faptul ca nu mai sunt alegatori “permanenti” nu le limiteaza drepturile. Atat doar ca nici un las nu se va mai putea ascunde sub un cvorum confortabil asigurat de absenteisti. Deci eliminam un blocaj. Unde ar fi problema? Alta desigur ca Basescu cel atat de iubit de cei tot mai putini pierde 2 ani de mandat si vila de protocol?

 9. lari says:

  Ce expresie de idiot, figura ii ilustreaza perfect IQ-ul negativ!

Comenteaza...

*