HomeSocialInteresul personal și fesul naţional

Interesul personal și fesul naţional

Cu fesul turcesc în cap, Conu Leonidas Ponta îi cheamă pe români să se facă scut în calea dușmanului. Întotdeauna când simte sfârșitul aproape, orice farseur politic invocă „interesul național” apărat numai de el, cu săbii de oțel. Pe ultima sută, Ceaușescu mai promitea o sută și amenința cu agenturili esterne. La fel Ghaddafi, Saddam și alți mari luptători împotriva capitalismului acaparator care voia să le pună sechestru pe conturi. Și, ca să nu-l lase singur în lupta cea dreaptă pe Tsipras, Victor Ponta adresează și el națiunii un apel la „front comun” vizavi de „adversarii independenței noastre economice.”

Carevasăzică, hidra internațională a luat în periscop măsurile financiare ale Guvernului Ponta, mai ales preconizata reducere a TVA la 19%. Au ăștia așa, un ambâț, ca românului să nu-i fie viața mai ieftină și sunt gata să ne-o ia înainte cu frontul comun, dacă nu suntem vigilenți. Rezultă că problemele pe filiera DNA ale lui Ponta sunt o înscenare dictată din exterior, menită a-l împiedica pe eroul nostru să ne mobileze portofelul. Viitorul cercetat penal Ponta mizează pe reacțiile naționaliste obișnuite ale mulților românași care au aflat ei de pe internet cum ne exploatează oculta. Exact ce face și Tsipras, indicându-le grecilor dușmanul extern și nu faptul că nu-i normal să trăiești pe banii altora, cu adaosuri ca „spor pentru încălzirea motorului” (490 euro lunar), „spor pentru spălarea mâinilor” (420 euro) sau „spor de prezentare punctuală la serviciu” (310 euro).

E clar că, după ce actualul premier va fi implicat într-o anchetă penală, discursul va marșa pe sacrificarea sa personală din cauza hotărârii de a apăra „interesul național”. Nu altfel a procedat mentorul Năstase, acuzând străinii că l-ar fi obligat să vândă dezavantajos companiile de Stat în schimbul aderării europene și transatlantice. Nicio vorbă despre comisioane grase, numeroase case, pinacoteci luxoase și conturi pe care spoliatorii i le-au umplut cu forța. 

Odată reîntors în țară, Victor Ponta vrea ca românii să facă zid în jurul său. Tsipras se spală pe mâini prin referendum, anunțând în același timp că acordul cu creditorii externi va fi oricum adoptat, indiferent de rezultat. Popoarele care, majoritar, nu judecă cu propriul cap ajung să aibă asemenea capi. Și să confunde interesul național cu interesul personal al unor indivizi vorbindu-le despre socialism cu șampania de 1750 de euro în mână. Să ne trăiască și să mai dea o bere la alegeri, în cinstea frontului comun pentru Alesul ce se visează imun.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare