HomeSocialO fi trecut gârla arma de la Ciorogârla?

O fi trecut gârla arma de la Ciorogârla?

Când corecții jurnaliști de la The Telegraph nu sunt speriați de invazia bulgarilor și românilor, vin cu povești despre marii traficanți de armament care încă am mai fi. Cică fraţii Said şi Cherif Kouachi au folosit arme de tip Kalasnikov AKS-74 pentru a-i face să râdă foc cu foc până la moarte pe caricaturiștii de la Charlie Hebdo. Iar singura dovadă pentru acest așa-zis ziar quality ar fi că în zona Balcanilor doar România şi Bulgaria au o istorie în producţia unor astfel de arme.

Adică Cugirul și Tohaniul ar fi fost unice în Pactul de la Varșovia – că așa le-a zis lor unul cu nume neaoș de expert al Națiunilor Unite: Ivan Zverzhanovski. Un cetățean sârb care bănuiesc că i-a făcut și el un serviciu patriei sale și nu a dat-o în gât ca primă furnizoare de astfel de armament din lume. În fond, ce poate fi mai înspăimântător în Balcani decât România cu a ei Transilvanie a Contelui Dracula?

Insularii aceștia fie au rămas blocați în imaginile cu Ceaușescu pângărind cu dosu-i prezidențial trăsura lor regală, fie în cea în care încă le mai invadăm joburile – asta în timp ce nu mai văd de burka corectitudinii politice cum conaționalii lor islamiști i-ar cam arunca pe toți în aer.

Dar să nu dăm nici noi cu parul. La câte țepe au încercat să dea niște unii cu mașini de cusut “Singer” cumpărate ieftin din România pentru a fi vândute scump în Occident, nu m-aș mira să nu fi nimerit pe acolo un lot produs la Cugir care, oricum l-ai fi demontat și montat, tot tighelea numai la foc automat.

Arătau armele folosite în atacul de la Charlie Hebdo ca niște mașini de cusut? Sau au fugit teroriștii de la locul faptei cu biciclete Tohan? N-am prea văzut așa ceva. Iar din experiență personală, dacă foloseau pistolete “Carpați” sau “TT”-uri românești, caricaturiștii francezi ar fi fost în viață și acum, dacă nu s-ar fi stricat de râs cum nu-i pot nimeri nici cu pistolul lipit de tâmplă.

După ce m-am uitat și eu pe fotografiile kalașnikoavelor de “proveninență românească”, pot să declar că mașina noastră de cusut produsă la Cugir are un design complet diferit al patului metalic: cu rabatare în plan vertical și nu în plan orizontal ca cele prezentate a fi ale jihadiștilor. Iar în articolul original scrie: "The three men had, between them, amassed weapons worth up to €25,000 (£19,000) – including three Kalashnikovs, Soviet-made Tokarev pistols, a Skorpion submachine gun, and a rocket launcher".Tokarev, nu “Carpați” cu dispersie de stropitoare de irigator.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare