HomeSocialParliament Shark Tale: Legislativul României, acvariul cu țepari și...

Parliament Shark Tale: Legislativul României, acvariul cu țepari și rechini

Balenele nu numai că au posibilitatea de a comunica între ele dar chiar se folosesec de această oportunitate. Tocmai datorită acestui fapt, nici ele nu se află la adăpost de influenţe culturale. Cel puţin aşa afirmă cercetătorii australieni care au constatat o schimbare radicală a repertoriului lor muzical în favoarea unor influenţe străine. Astfel, „Balena albastră” (Megapera novaengliae), extrem de răspândită în oceanele lumii, se distinge prin extrema varietate a cântecelor sale care diferă în funcţie de oceanul în care „locuieşte”. Hopa! – veţi zice, poate au şi aceste balene noţiunea de „relaţii de bună vecinătate”. Poate sunt grupate pe idei de genul: „Oceanul Pacific, Ocean balen-albăstresc”, „Nu ne vindem Oceanul”, „Tu Ocean, tu Ocean, îţi suntem oşteni” (baleni?) etc. Nu. Mai umane decât oamenii şi mai lipsite de prejudecăţi, în mai puţin de doi ani, balenele albastre din zona Pacificului din estul Australiei şi-au abandonat complet melopeea pentru a adopta o melodie aparţinând unei varietăţi de balene aflate în trecere (traseiste, deci!) venite din Oceanul Indian (hopa, manele!). Zic specialiştii că o schimbare atât de radicală este absolut fără precedent în tradiţia vocală animalieră. În mod cert, aceşti specialişti n-au avut de a face cu animalul politic din România. Să vezi la acest animal ce de schimbări radicale. Mai ales dacă se crede călare pe „cai mari”. Să-l vezi cum încearcă să-ţi vâre melopeea în oase şi cum îţi mai cântă din repertoriul altor răpitoare.

Parlamentul României este un acvariu în care prăsim rechini și țepari, precum și mamifere de genul balenei albastre (ușor de manevrat în convingeri) și al balenei cu cap turtit – printre cele mai longevive animale din lume, speranța lor de viață fiind estimată la 211 ani! Aruncați un ochi în clădirea aceea mare a “poporului” și-o să găsiți acolo persoane permanentizate din secolul trecut – indivizi care-și câștigă existența de vreo 25 de ani numai din gargară, fornăituri și melopee. În plus, aceste balene dorm foarte mult, cresc/se maturizează încet şi niciodată nu se deplasează mai repede de şapte kilometri pe oră. Iată o bună descriere a activității din Parlamentul României.

În ce ne priveşte pe noi, guvizii, restul populaţiei României, sunt câteva aspecte care ne deosebesc de balena cu cap turtit. Unul ar fi acela că se deplasează şi vânează în grup. Ori noi ne deplasăm în grup numai când trebuie să comitem câte o prostie majoră, să votăm câte un manechin, manelist sau mitoman, sau să ne ascundem după fumul de la grătare și ne minunăm pe cine-am trimis să ne facă legile. Iar de vânat, cu momeala promisiunilor deșarte, noi suntem cei vânaţi în grup de către cel mai fioros şi mincinos animal: politicianul. Care, ca balenele, își semnalizează pericolele și e imun la boli şi paraziţi. Păi, au paraziții paraziții lor?

Un aspect ne apropie și pe noi, guvizii, de aceste mamifere: sunt atât de rezistente la frig, încât ar putea trăi chiar dacă ar înota în oxigen lichid. Mai lipsește să mănânce mere și să se creadă în Rai.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare