HomeSocialPonta dă icoane la tot cartierul

Ponta dă icoane la tot cartierul

Nu știu cum, nu știu de ce, dar constat că, de 25 de ani, democrația din România, adică procentul ăla de sub 1%  politică, este întrecut de un singur lucru, anume de religie. Masele votante sunt urnite, dacă nu de zgârie-brânză din Parlament, atunci de preotul de la cea mai apropiată biserică. Roțile căruței pline de circ și taxe la pâine sunt mișcate de religie.

Corupția e condusă de religie. România însăși, ca stat democratic, este dominată de sutanele mai multor popi, maici și prea-fericiți, toți având lanț, inel și uniformă din aur. Acum, dracu știe de unde atâta lux, că na, e preoție nu cumetrie, dar e clar că preoții români pot fi confundați foarte ușor, dacă nu cu dracii din dotare, poate cu votanții împinși pe ușa din spate a chiliei.

Un astfel de exemplu este și părintele Arsenie Boca, nume important în industria minunilor românești. ,,Sfântul” a murit în 89, adică e pe bară de vreo 25 de ani, dar cum politicianul nu bate-n retragere decât în fața votantului răzvrătit și împotriva sistemului, iată că Arsenie a luat metroul din Ghencea până la sediul PSD, cu tot cu cenușă, oase și tot tacâmul de membre și țesuturi care se pot pierde în 25 de ani de pauză.

Veți spune acum că la mijloc este doar mâna lui Dragnea, și nu vă contrazic. Iar în acest caz, mă gândesc doar la un anumit lucru, care ar putea încălca axioma pesedistului în plină campanie, anume talentul ăsta de reînvieri al lui Liviu. Ok, ok, frate, ai înviat, nu zic, dar să-l învii pe profesorul tău, cam lasă de gândit, nu crezi? Parcă e cam trasă de păr și pentru un om care are doar mustața pisicului din reclama cu Felix.

Așadar, care-i treaba cu Arsenie, omul cu minunile și PSD, partidul minunilor din același trib cu Adrian Minune? Partidul a ieșit la înaintare cu niscavai iconițe cu Boca Făcătorul de Minuni și cu niște mesaje pompoase, scrise în grabă de marketingul PSD. Platitudini care vor să gudure electorata sub gușă, așa, să nu mai aibă nici o sfială în fața listei de candidați. Vorba aia, electorata de munte, cum te prinde, cum te rupe.

Ce idee, totuși, să-ți bazezi campania pe un om care a murit de 25 de ani! Să adaugi, pe lângă afișele cu ,,Doar Ponta (introduceți aici mesajul…)”, iconițe cu o mașină de făcut miracole de calitate negociabilă. Pe religie! Pe toți sfinții din Eden, plus Sfânta Treime! Să funcționezi pe baza propriei kriptonite, care te controlează, te subjugă, profită de tine și apoi te aruncă la gunoi. Pe asta își bazează PSD campania. Pe sfinți morți. Da' bine făi, alegători creștini, re-ați ai drecu, ne votați pe noi, sau pe arhanghelii lui Dumnezeu?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare