HomePoliticParlamentRomânia, o minunată pușcărie cu wall-uri de Facebook

România, o minunată pușcărie cu wall-uri de Facebook

Cu mustăcioara lui neagră ca pana corbilor de-l votează, cu pielișoara lui albă ca spuma laptelui din contractele măsluite, cu statura lui impozantă ca vilele pe care și le-a ridicat într-un an cât alții în șapte prin Teleorman, Liviu Dragnea este o minunăție de om. Și, dacă amenzile propuse de el pentru ”defăimare pe Facebook” vor crește, va deveni și mai minunat, va deveni inefabil și intangibil ca bosomul lui Higgs. Nimeni nu va mai avea dreptul să spună ceva de rău despre această ființă de-a dreptul divină, pogorâtă pe Pământ ca să înmulțească zahărul și uleiul ori să învie morți și să-i pună să voteze.

Pentru că pe ziariști i-a pus deja cu botul pe labe, astfel încât, dacă nu-i bat și nu-i dau la câini interlopii, îi sfâșie judecătorii cu fulgi cu tot, Dragnea și-a îndreptat acum atenția și asupra celorlalți români care l-ar putea denigra pe el sau pe famiglia lui de mafioți de omenie. În curând n-o să mai fie nevoie să fii ziarist și să scrii despre un hoț că e hoț la ziar. E suficient să o faci pe wall-ul personal de Facebook pentru ca inefabilul Dragnea să te reclame la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, instituție condusă de un minunat compatriot, român verde de origine maghiară – în caz că nu știți, maghiarii sunt urmașii acelor superbi călăreți care practicau în timpul liber gastronomia de înaltă clasă, fezandând cărnița sub șaua cailor. Dacă legea se adoptă – și nu văd niciun motiv să nu se adopte, va fi suficient să-i bați obrazul unui primar că n-a făcut ce-a promis în campanie, pentru ca ăla să urle că i-ai stricat feng shui-ul și să te reclame la CNCD. La fel, dacă scrii despre un deputat că e traseist, ăstuia s-ar putea să-i rămână în gât diurna și să te târască în judecată.

În condițiile astea, Facebook-ul n-o să mai fiarbă de indignare atunci când vreun politician, fie el parlamentar, ministru, primar sau președinte, o să comită vreo boacănă, vreo fărădelege, vreo mârlănie cu iz penal. Pentru că nimeni n-o să mai aibă curaj să deschidă gura. Ceea ce n-au reușit nici Putin, nici Hosni Mubarak, nici saudiții și nici chinezii, o să reușească Parlamentul României: să ne închidă gura la toți, de teama pușcăriei. Dacă vrem ca acest minunat scenariu distopic, demn de Orwell și Kafka, să nu devină realitate, ar fi bine să le arătăm drăguților de parlamentari pe care i-ați votat că au întins prea mult coarda (și zicând ”coarda” nu mă refer la consilierele, secretarele sau asistentele lor) și e cazul să se oprească. Eventual să ieșim în stradă și să le scandăm niște lucruri constructive, dure și palpabile, ca le amintim că Stalin a murit acum vreo juma de secol și Ceaușescu acum un sfert de veac, deci s-au trezit cam târziu cu legi din astea. Altfel, riscăm să nu mai avem voie să punem pe Facebook decât poze cu pisici și cu căței, dar și acelea cu mare fereală, să nu se interpreteze cumva că ar fi vreo aluzie la javrele din Parlament.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare