HomeSocialRomânul e frate cu lotrul

Românul e frate cu lotrul

Acțiunile DNA de astăzi seamănă, păstrând proporțiile, cu acelea ale Incoruptibililor lui Eliot Ness în America interbelică, minus răfuielile armate. Spun asta pentru că și atunci, la fel ca la noi acum, rumegătorii mititeilor ziși hamburgeri credeau că gangsterii erau haiduci care țineau cu poporul, iar agenții niște brute băsiste iute vărsătoare de sânge nevinovat. Colegii de partid ai lui Al Capone își făceau popularitate la fel ca baronașii noștri locali, împărțind firimituri din pradă cu fraierii din periferii. În timpul ăsta, bandiții se mitraliau între ei precum găștile actuale din PSD, aruncând șomoioage de bani înroșiți papagalilor din asistență.

Am ajuns și noi la un jaf nu doar transpartinic, dar și unul fără limite ideologice: Cășile Regale, Palatele de Partid și Domurile cu Turnulețe au dat mână cu mână, pentru Marea Devalizare Română. Aflăm din interceptări că Prins Pol avea (cum altfel?) "o mare jenă financiară"; iar asta a determinat o coabitare dosnică între Înălțimea Sa și mafia hrebenciucă, doar nu era să se apuce de reparat mașini, pe modelul unchiului Mihai în exil. Bașca o iubire de patrie măsurată în 'jde mii de hectare, plus imobile retrocedabile din Sinaia regalității care nu l-a recunoscut niciodată. Cu toate astea, mase largi de imbecili se indignează, vitejește, pe internet contra hidrei băsiste lovind cu brațul înarmat al DNA în bieții patrioți care le promit un pui la pachet, pe firmele lor agreate.

Mentalitatea nu-i deloc surprinzătoare pentru un popor ce-și cântă în balade hoții la drumul mare. Vestitul Jianu a fost un imparțial ca românul lui nenea Iancu, activând, pe rând, ca poteraș vânător de haiduci și haiduc pălitor de poteră boierească. Haiducul politicianist de azi e la fel de neutru, în funcție de cum bate vântul. Monica Iacob Ridzi, după ce și-a luat 5 ani în primă instanță și a fost categorisită de Ponta drept o hoață a lui Băsescu, tocmai a trecut la UNPR și grupul parlamentar PSD. Presupun că, între timp, a devenit un bun cetățean și victimă a terorii lui Pazvante Chiorul de la Cotroceni.

Pe Pazvante originalul zice legenda că l-a chiorât Jianul; pe gogomanul poporan îl chiorăsc zapciii pe care îi alege cu mâna lui, convins că dușmanul Țării Românești e Monica Macovei. Păi cum să nu fie așa, când eroul oltean cu gura cântecului zicea: "Măi podare, poderaș / Trage podul mai la vale / Că-ți trântesc un glonț în șale. / Trage podu' mai de-a drept / Că-ți trântesc un glonț în piept. / Decât o para la pod / Mai bine cu murgu-not!" Păi ce, era prost să plătească? Numai proștii plătesc pe unde-s proști în România!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare