HomeSocialȘi dinozaurii învie, nu-i așa?

Și dinozaurii învie, nu-i așa?

Când Nicu și Leana au fost împănați cu plumbi la Târgoviște, am crezut că nu vom mai auzi niciodată de lingăii care-și făcuseră limba pamperși pentru a-i ține uscați, curați și fericiți pe ”cei mai iubiți fii ai poporului”. Dar, după ce și-au lins, tacticos, flegmele primite în obraz la Revoluție (că doar de-aia sunt lingăi, să lingă orice), acești indivizi și-au dat seama încotro merg lucrurile și s-au reorientat din mers, căci de cururi de lins n-a dus niciodată lipsă țara asta.

E fals ce se spune, că dinozaurii nu s-au putut adapta schimbărilor de mediu și au dispărut. Au dispărut pe naiba! Savanții britanici, care au emis gogorița asta, ar trebui să vină în România, să vadă ce bine le merge dinozaurilor la noi. Unii n-au dispărut deloc, iar alții, morți, au înviat și fac acum pe fosilele sfătoase, de mă și mir cum de PF Daniel, care face bani din orice, nu le-a scos încă moaștele la înaintare, să vină toți nostalgicii la ele, să le pupe și să se roage să li-l aducă pe Ceaușescu înapoi.

Ce se întâmplă la ICR e o continuare a campaniei ”Mândri că suntem români”, cu care a defilat Ponta, la trecutele alegeri. De sub pulpana masonului Boroianu au ieșit, ca iepurii din pălărie, tot felul de ”români verzi”, brontozauri reacționari și turnători dovediți, care vor să ne aburească acum că, dacă și-au vândut prietenii și colegii la Securitate, au făcut-o din pur patriotism. Ei sunt azi ortodocșii lui Ponta tot așa cum ieri au fost comuniștii de omenie ai lui Ceaușescu.

Și, ca răzbunare pentru flegmele din Decembrie, scuipă tot ce prind, își varsă frustrările pe ăia pe care-i simt mai buni, mai valoroși, mai băgați în seamă – pe un Pleșu, un Liiceanu, un Patapievici. Precum acei nebuni din Antichitate, care incendiau templele zeițelor ca să aibă și ei un loc asigurat în istorie, Nicolae Breban, un lingău ce-i scria dedicații grețoase lui Ceașcă, își imaginează că, dacă-l scuipă pe Cărtărescu, o să se lipească și el, cumva, de gloria acestuia.

De parcă nu era de ajuns că avem un impostor în fruntea guvernului, acum ne-am procopsit și la Cultură cu un alt turnător, care o să ne spună, completându-l pe înaintașul lui, Andrei Marga, că românii au inventat nu doar caloriferul, ci și focul, apa caldă și mersul pe jos, că noi suntem ombilicul lumii și că Europa, America, sunt niște proaste, iar noi, românii, suntem cei mai deștepți și tocmai de-aia ne bagă bețe-n roate imperialiștii.

Așa că, dragii părinți, dacă vreți să vă duceți copiii să vadă dinozauri, nu mai mergeți la Antipa, că-i biletul scump. Așteptați să mai facă Boroianu vreo ședință la ICR cu alde Buzura, Breban et co și duceți-i acolo, că-i văd gratis. Dar rugați-i să nu atingă exponatele, că oportunismul, pupincurismul și ura sunt al naibii de molipsitoare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare