HomeSocialTeroristul terorizat din mine

Teroristul terorizat din mine

Azi dimineață, intru și eu ca tot omul în magazin să îmi cumpăr una, alta.
La intrare, dau cu ochii de o sacoșă prăzulie îndesată într-un raft unde se depun plase, umbrele și alte alea cu care vii de pe afară.

Dau să trec mai departe și, dintr-o dată, zbang! mă trece un fior mental, din ăla de te face să îți vină să o iei înapoi sau să strigi în gura mare : Ieşiţiiiii! Sacoșă suspectă!!!

Îmi revin repede din perplexitate și mă umflă râsul isteric, când văd apropiindu-se de raftul cu suspecta sacoșa prăzulie o băbuță cochetă, cu basc bej cu moț și baticuţ asortat la culoare înnodat la gât, care se apucă și scotocește în obiectul terifiant, scoțând o legătură de morcovi, niscai ziare și un borcan de muștar, pentru a face loc boccelei cu d’ale gurii proaspăt achiziționate.

Lumea din magazin se holbează la mine cum mă strâmb și mă boțesc toată la față cât să nu las să îmi iasă de după gură hohotele tembele care aproape că mă sufocă.

Mă înghesui rapid printre cei aflați la coadă și ies ca din pușcă  în aerul rece de afară. Şi râd! Râd până încep să mă doară fălcile.

Va să zică, la asta am ajuns, frate. O amărâtă de pungă de plastic lăsată într-un raft de magazin de o băbuță simpatică și cochetă a ajuns să stârnească în mine cele mai atavice instincte. Alea de “ luptă sau fugi”.

Păi, cum mama ghiavolului să fie altfel dacă, de când face omul ochi în cap de dimineață și până seara când îi închide ca să își ia porția de odihnă, ba, uneori, și peste noapte, pentru ăia care nu pot adormi decât pe lălăielile mesmerizante ale televizorului din dormitor sau sufragerie, ți se picură sistematic prin ureche, direct în neuronul obosit și năucit…terorism, teroriști, pachet suspect, atac armat, amenințare cu bombă, ISIS, Satul Islamic, raiduri aeriene, etc, etc, etc…

Am ajuns cu toții o planată de terorizați. Şi una de teroriști.

Fiecare dintre noi este un potențial terorist care îi terorizează pe ceilalți.

Şi când nu suntem noi între noi, sunt alții. Unii pe care nu îi vedem, dar despre care ni se spune în continuu că sunt precum râia sau bacilul ciumei. 

E o adevărată pandemie isterică de terorism.

Ăia de acum 100 de ani erau terorizați de plaga evreiască. Şi uite cum, de la acea teroare, s-a pus de două Războaie Mondiale. Apoi, prin suprapunere, a început teroarea roșie. Aia a comunismului. Şi uite cum, de la asta, a început Războiul Rece.

Ca să nu mai spun de cruciade și Inchiziție, că deja ajungem la gândul că pe pământ nu s-a trăit niciodată decât în teroare și în frică față de ăla de lângă tine și de ăla pe care nu-l vezi, dar care, cu siguranță, are un gând letal la adresa ființei tale.

Acum, toată planeta trăiește în teroarea terorismului Islamic.

Cum te dai, cum te răsucești, pe toate televizoarele, radiourile și paginile de feisbuc, te lovești de turbane, burka, mitraliere, titluri cu și despre marea și continua ofensivă a celor buni împotriva celor răi.

Aproape tot ce mișcă poate fi considerat un potențial terorist sau act de terorism.

Mergi în mijloacele de transport și te apucă vreo iminenţă de flatulență cu emisie spontană de gaze. Au! Nu pot să fac asta, man. Dacă o dau, or să înceapă aia din tramvai sau din metrou să se agite să tragă maneta de alarmă pentru atac chimic.

Arunci un chiștoc din mersul mașinii în dreptul vreunei benzinării. Riști ca la primul semafor să te trezești cu trupele antitero lângă tine că te iau pe sus pentru act cu potențial terorist. Ai vrut să arunci orașul în aer.

Îți uiți plasa cu detergent și cartofi pe vreun scaun din sala de așteptare de la doctor, primărie sau orice altă chestie care presupune instituție publică, ca să te duci și tu ca omul la budă. Şi, te trezești exact când te ușurezi mai cu spor că se dă alarma pentru pachet suspect.

Îți uiți trolerul în gară sau în aeroport, pentru că te sună mamaie la telefon, în ultima clipă înainte de îmbarcare, să te întrebe dacă nu cumva știi pe unde sunt boabele pechinezului familiei, ăla care a murit acum 20 de ani, și te trezești direct în camera de control și pază a aeroportului, cu reflectorul în ochi și cu cătușe la mâini.

Te apucă pamfletarismul și indignarea pe feisbuc și scrii de mai mult de ‘nspe ori teroriști, Putin, jihadisti, atentat, Paris, Merkel, Hollande sau ala bala portocala și riști să te trezești cu men în black la ușa ta, pe motiv că faci parte din rețeaua de propagandă a terorismului.

În fine…te deghizezi în arab la petrecerea de Halloween si….observi că se golește brusc sala și că, de afară, năvălesc înăuntru niște petrecăreți cam nervoşi, mascați până în dinți și cu niscai pușcoace în mână, zbierând la tine “ Rămâi pe loc!!! Mâinile la vedere!! Pe burtă!! Acum!!!”…

Iar când te întorci acasă, după o zi întreagă de teroare prin trafic, pe la birou și prin alte părți terorizante ale cotidianului, te întâmpină în ușă babeta de la parter, ochiul și timpanul blocului, cu o privire suspicioasă și întrebătoare, te scanează din cap până în picioare ca un adevărat cetățean vigilent la potențialii teroriști mascați în cetățeni civilizați și pașnici și te întreabă din vârful buzelor ca ața, cu un sâsâit șerpesc, amenințător : Dumneavoastră pe cine căutați? Locuiți aici?! La ce etaj mergeți?! 

Şi asta doar pentru că ai avut proasta inspirație să-ți lași barba să crească în ultimele 4 zile sau să mergi la coafor de după-amiază și să-ți schimbi culoarea părului.

În final, riști ca, într-o bună dimineață, să te trezești și să te uiți în oglindă și să îți spui “ frate…pe tine parcă te cunosc de undeva….nu cumva….ești un al dracului de terorist?!!!!!”

Citește și Ce atentate ar organiza fundamentaliştii islamici în România?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare