HomeSocialUn Basm de Trezit Copiii

Un Basm de Trezit Copiii

Cică era odată un mucos care a ajuns din greșeală Împărat peste un întreg partid care l-a numit Mare Vistiernic să sătrăpescă o întreagă Țară. Și acest Muc cel Mic și-ar fi dorit să fie Împărat și peste Țara pe care o fura din greu de peste doi ani. Și avea la dispoziție trei Latrine Poleite cu Aur și o mână de oase pe care le arunca din când în când prin Țară să țină ocupat Poporul. Iar împotriva Zmeilor celor răi care se aciuaseră prin Cele Zări și care l-ar fi putut împiedica să se îndomnească, avea ca pavăză un Ministru de Externe – o Slugă în Grad de Curlățean. Și până și Biserica îi sfințise dorința și l-ar fi miruit ca Suprem Ales – că multe Odoare de Aur s-au scurs dinspre Vistieria Țării către Vistieriile Înaltelor Nefețe Bisericești. Iar Poporul părea că se mulțumește cu ce primea de la cele trei Latrine Poleite cu Aur. Iar Zmeii cei răi erau buni doar să-și trimită agoniseala în Țară, nu și buzduganele de vot, să-i dea lui Muc cel Mic peste bot.

Așa că Muc cel Mic l-a chemat la el pe Ministrul de Externe, Sluga în Grad de Curlățean și i-a poruncit să-și facă drum cât să-i vadă Simandicosui Dos cărarea până în Cele Zări străine unde se aciuaseră Zmeii cei fioroși, și să ia măsuri ca aceștia să nu-l încurce când a fi să se Împărățească el peste Țară. Și s-a dus Sluga în Grad de Curlățean și a făcut tot ce a știut mai bine de s-au zbătut Zmeii din Cele Zări o zi întreagă să-i dea cu buzduganul votul peste bot lui Muc cel Mic. Dar degeaba, că au rămas cufundați până la mijlocul cozilor de la Secțiile de Înscăunare întreaga zi. Și mulți s-au zbătut din Zori și până Târziu în Noapte să răzbată în față. Dar n-au izbândit. Și tot au fost prea mulți.

Așa că Muc cel Mic a chemat-o la el pe Sluga în Grad de Curlățean și a înlocuit-o cu un Rob sub Acoperire în Grad de Meleșcan. Unul care știa să meleșcănească mai bine Secțiile de Întronare din Cele Zări. Robul sub Acoperire în Grad de Meleșcan avea la el niște chestii de când fusese el în tinerețe Sub Altă Acoperire: un Obraz Gros Incapabil să Roșească, o Flașnetă Stricată la care își putea Cânta la Nesfârșit Nevinovăția și un Trabuc din care putea împrăștia Fum Des și Puturos pe oriunde mergea. Și Robul sub Acoperire în Grad de Meleșcan și-a făcut datoria cu peste măsură. A pufăit și pufnit în Trabuc de a dat cu Fum Des și Puturos pe la toate Secțiile de Înscăunare. S-a folosit de Flașneta Stricată la care își putea Cânta la Nesfârșit Nevinovăția de era să o scoată din axul rotițelor atunci când a fost luat la întrebări. Și n-a roșit nici măcar o secundă când i s-a bătut Obrazul Gros.

Și-au fost mai mulți Zmei răi din Cele Zări ce s-au împotmolit la jumătatea Secțiilor de Înscăunare și n-au răzbit în față deși s-au zbătut din Zori și până Târziu în Noapte. Dar au fost și mai mulți dintre cei care au răzbit și i-au dat cu buzduganul votului peste bot lui Muc cel Mic. Iar Zmeii rămași împotmoliți în cozi au făcut un vuiet atât de mare încât au auzit rudele lor rămase în Țară și au ieșit cu mic cu mare și atât de mult i-au dat peste bot lui Muc cel Mic încât nu a mai fost Înscăunat.

Și a ținut veselia o vreme.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare