HomePoliticDragnea versus Dragnea

Dragnea versus Dragnea

În "cursa" pentru şefia PSD, un participant s-a impus clar înaintea startului: din lipsă de contracandidaţi, Liviu Dragnea se va confrunta cu el însuşi. Suntem siguri că nu se va ajunge la balotaj şi două tururi de scrutin, binecunoscute fiind capacităţile organizatorice ale concurentului în zilele alegerilor de orice fel. Am consultat câţiva membri simpli ai PSD-ului, pentru a înţelege normalitatea alergătorului de cursă lungă şi de unul singur. Deci: de ce Dragnea versus Dragnea?

1. Dragnea este deja condamnat penal, în timp ce printre posibilii contracandidaţi se găseau doar viitori cercetaţi penal. Un handicap irecuperabil pentru ceilalţi într-un grup organizat ca PSD-ul.

2. Ştiinţa lui Dragnea de a înmulţi votanţii și voturile la alegeri este de neegalat pe scena politică românească, recordurile trecând uneori şi peste 200% prezenţă electorală fiind, după opinia multora, dăinuitoare până la Apocalipsă. Nu cea a PSD-ului, care nu-i decât (vorba onorabilului Iliescu) o superstiţie obscurantistă.

3. După retragerea impusă Marelui Maestru Manipulator Hrebenciuc, Liviu Dragnea e singurul cât de cât apropiat valorii celebrului guzgan rozaliu, fără însă a concura abilităţile regretatului. Nici prea departe nu poate fi așezat în clasament, la cel mult o mustaţă.

4. Dacă înainte de condamnarea judecătorească a ezitat în perpetuarea carierei politice, decizia magistraţilor l-a convins pe Dragnea că-i omul potrivit la locul potrivit în PSD. Partidul nu va repeta niciodată greșeala de a avea un lider de genul Iliescu, fără nici măcar un tunuleţ pe banii publici la bogata sa viaţă şi activitate partinică.

5. Experienţa pe valurile politicii dâmboviţene înfruntate în pneumatica de partid alături de cârmaciul Ponta îl clasifică pe Dragnea în postura de a vâsli acum singur, în lipsa unui contracandidat cu tracţiune populară pe stânga. Nimic nu-i fără rost pe pământ, inclusiv inundaţiile teleormănene.

6. Deşi de reorganizarea administrativ-teritorială a României sub conducerea lui Dragnea nu se mai aude nimic, numai Dragnea poate reorganiza partidul după doctrina electorală lansată de Doar Ponta. Asta dacă nu s-o enerva Iliescu acuzând reformarea partidului înainte de a-l părăsi el cum a promis, doar cu picioarele înainte.

7. Bombonica de pe coliva oricărui alt candidat la şefia PSD, în competiţie cu Dragnea, este că doar sub conducerea lui Dragnea s-ar mai putea întoarce Ion Iliescu în partid, după figura cu picioarele înainte. Chiar dacă astfel ar fi primul răposat care, chemat din urnă la urne, nu l-ar vota pe obraznicul cârlan Liviu Dragnea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare