HomePolitic466 - Eroii bătăliei pe pile

466 – Eroii bătăliei pe pile

 

Fostul Preşedinte Băsescu l-a criticat pe băsistul (vezi Ponta) Iohannis pentru promulgarea Legii privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor. Deoarece Legea stabileşte numărul parlamentarilor la 466, iar referendumul popular pe această temă pusese bariera la 300. Ştim de la Ponta, Antena 3 şi un gazetar beţiv din Tulcea că tot ce spune Băsescu vine de la omul cu probleme psihice al ţării. Am încercat să identificăm principalele motive luate în considerare de Iohannis la promulgare şi iată ce ne-a ieşit:

1. 466 este un număr rezonabil, deşi nu suficient în actualele circumstanţe de prea multă libertate pentru DNA. E posibil să nu fie întrunit nici baremul celor 300 doriţi de poporul inconştient, după finalizarea tuturor anchetelor vizând parlamentari. 666 ar fi fost cifra adecvată dar, pentru că suntem în România, merge şi aşa.

2. Referendumurile sunt doar consultative, exceptându-le pe acelea care-l suspendă pe Băsescu, sau un eventual viitor referendum pentru suspendarea pensiei lui Băsescu. Aşa că treaba cu 300 nu trebuie luată cum face orice marinar, drept literă de lege. S-a văzut doar că 300 n-au fost suficienţi să apere Sparta, iar Băsescu abia de la 300 în sus începe să se simtă ca Leonida.

3. Să conduci România cu doar 300 de parlamentari acum ar arăta ca o dovadă a lucrului rău făcut. N-ar fi lăsaţi fără o sursă modestă de trai doar restul celor 166, ci şi rudele acestora aflate în întreţinerea lor şi a noastră. Plus că beizadelele respective s-ar trezi persecutate din te miri ce călcare de pensionari cu jeepul pe zebră. Şi nici măcar n-ar plăti pentru eliminarea unor băsişti, ci a unor vajnici susţinători ai social-democraţiei cu tracţiune pe toate roţile.

4. După cum se bine cunoaşte, democraţia costă, şi nu ieftin ca la promoţiile din hipermarketurile pe care parlamentarii patrioţi vor să le închidă în weekend. E logic: cu cât costă mai mult democraţia, cu atât consolidarea democratică a societăţii este mai performantă, în ciuda dictatorului-pensionar Băsescu. Se va demonstra asta la Antena 3, după ce Mugur Ciuvică va dezvălui cât ne-a costat tirania cu Băsescu prăduindu-ne bancomatele.

5. Nu se ştie nici acum cum a ajuns Poporul să fie în acelaşi glas cu opresorul său hăhăit, atunci când au numărat până la 300. E clar că s-au utilizat mijloace subliminale nepermise în timpul referendumului, ţinând de violetul cu specific băsist. Poporul şi-a revenit între timp, visând zi şi noapte la execuţia publică a despotului care atacă de la înălţimea pensiei nesimţite execuţia bugetară a finanţistului Ponta. Numai Băsescu o ţine pe-a lui langa, crezându-se el ciobanul cu 300 de oi bălăngănindu-li-se, de popor, talanga.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare