HomePoliticAdrian Năstase - un exemplu fără probleme

Adrian Năstase – un exemplu fără probleme

Mărturisim sincer: decizia judecătorilor că Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat pentru bună purtare ne-a surprins până la perplexitate. Ni l-am închipuit mereu pe intelectualul Năstase confecţionându-şi şurie din tablă, mâzgălind "Mxxe Băsescu!" pe pereţii WC-urilor şi trosnindu-se cu Tase Borhot pentru supremaţie în sala de mese. Aflăm, deci, cu stupoare că nici vorbă de aşa ceva, condamnatul comportându-se impecabil: nu a fost niciodată sancţionat disciplinar, comandantul închisorii nefiind rudă cu Băsescu. Mai mult, a dovedit preocupare pentru lectură şi studiu, scriind şi lucrări care se vor vinde bine când vor vedea (autorul şi operele) lumina tiparului de afară. Din surse proprii, putem confirma că referinţele excelente au fost livrate nu doar de personalul autorizat, ci şi de colegii actuali ai dlui Năstase. Oferim câteva exemple, să nu vă închipuiţi că am fi nişte simpatizanţi dubioşi ai calităţilor bomboneliene:

Gogu Criptă, condamnat pentru omor deosebit de grav: "Să moară mama din nou dă mâna mea dacă nu-mi place dă mor dă domnu Adi! Ne citeşte zilnic din nişte tratate ale lui, ceva cu dreptu juridic pă sistem internaţionalist. Până să vină el, noi o ardeam prin reviste cu fimei d-alea bune rău, ni le vinde ieftin gardienii dă comitet. Acuma nu ne culcăm fără să ne tragă domnu Adi o teorie pă dimensiune logică. Personal, sunt adeptul concepţiei dualiste a lui Trieple şi Anzilotti, aia monistă a lui Kelsen mi se pare un amestec naşpa în afacerile interioare. Îmi doresc tare ca să-i dea Băsescu drumu lu un om dăştept şi doxat, care ne lasă pă toţi cu gura căscată când iesplică aşa eloncvent!"

Mirel Pălămidă, hoţ de buzunare: "Am pus şi io o vorbă bună pentru dl. Năstase; nu-l invidiesc că am luat 6 ani pentru ciordeală de portofele şi nici nu vrea ăştia să-mi dea drumu mai devreme din cauza că-s repetent. Dânsu-i aicea pentru că l-a dujmănit alţii la valoare, nu zic cine, că nu vreau să mai iau vreo 2 supliment! Dl. Adrian e un om foarte de omenie şi liniştit, toată ziulica scrie pe bloc din ăla şi la manuale de legi. Eu cred că dânsu, ca om cu experienţă de teren, ar fi cel mai bun să facă Codu Juristic când iese afară; sunt precis c-ar da graţiere la toţi, mi-e dor de un portofel ca de mama!"

Copilu Miracol, spărgător: "Nenea Adelu e ca un tată mai mare pentru mine, m-a luat pe lângă el de cum m-a văzut. A zis că sunt tânăr şi am viitoru înainte, i-a plăcut mult când i-am povestit ce lovituri am dat eu. Crede că am mare potenţial într-o carieră politică, doar că pentru asta îmi trebe studiu. Face cu mine lecţii în fiecare seară şi spune că îi place cum cresc văzând cu ochii. El e foarte atent şi cu metodă de predare; dacă aveam şi eu un profesor care mângâie elevii, ajungeam cineva în viaţă. Da' mie îmi dădea castane profii de cum mă vedea în şcoală, că de unde am eu bani după ce li se spărgea lor cancelaria! Eu ţin cu domnu profesor Năstase, da' nu vreau să fie eliberat mai devreme. E unu' chior care stă cu ochiu' pe mine şi mi-a zis că, dacă mă prinde singur, nici nu ştiu ce mic încep să fiu!"

Bibi Stelistu, escroc imobiliar: "Am dat recomandări bune că se apropie alegerile de preşedinte şi mă aştept la libertate în ţara asta după 10 ani de tiranie. Altfel, mie nu-mi plac comuniştii ca Năstase, le-aş da altceva şi Iliescu cu ai lui să se uite! Ăsta-i bărbat de stat, să scrie cărţi în puşcărie?! Io fac profit şi d-aicea, să moară hahalerele care nu-mi mai dau bilet de voie la cimitir! Hai noiembrie, hai liberare!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare