Ambasadorii Republicii Mârlănia

de Spartakus , 05 martie 2016
Ambasadorii Republicii Mârlănia

Precum guițătorii care, se zice în popor, s-ar visa, premonitoriu, de Ignat cu beregata tăiată și capul în coș, așa și un grup de aleși ai poporului au avut, zilele astea, un coșmar. Se făcea că li se terminase mandatul și ajungea fiecare la meseria lui de bază: care la auto, care la sapă, care la frecat țiparul, care la făcut foamea sau greva foamei, care la întins mâna. După un asemenea coșmar s-au trezit brusc, cu mintea zbuciumată, dând țipăt scurt, ca porcul sub cuțit și au început să urle prin Parlament că nu-i cinstit să li se apropie așa de repede funia de par și, după patru ani de huzur, să se întoarcă la troaca din care au pornit. Așa că, pentru că au atâtea idei grozave că mucaliții i-ar putea bănui pe toți că sunt idioți, ce le-a trecut lor prin minte: ia să dăm o lege prin care să devenim automat, după încetarea mandatului, ambasadori.

Reprezentantul acestui grup de parlamentari, senatorul UNPR Haralambie Voichițoiu, a exprimat cât se poate de clar voința aleșilor: ”Deci atenţie, eu parlamentar, facultăţi, doctorate, Institutul de Diplomaţie Român absolvit, reţineţi, eu acum, dacă nu trece legea asta, eu nu pot fi ambasador. Ceea ce sunt foarte supărat pe treaba asta”. Unde ești, bre, nenea Iancule, să vezi că există unul mai agramat decât Dandanache, mai fripturist decât Farfuridi și mai pramatie decât Cațavencu? Mă mir că indignatul domn Voichițoiu n-a zis pe șleau, din plenul Senatului: ”Daț câte-un post de ambasador la fiecare, să ajungă la toată lumea!”. Decât să facă atâtea facultăți, masterate și doctorate, mai bine punea, naibii, mână, și învăța în clasele primare limba română, că-l râd și curcile din Petroșani, orașul unde și-a început cariera fulminantă, ca strungar, înainte de a schimba partidele ca pe chiloți, trecând de la uteciști la socialiști, pe urmă la PSD, apoi prin PP-DD, ca să naufragieze în partidul Generalului Izmană, zis și Tatăl Doctoratelor. Traseistul Voichițoiu consideră însă că nu-i de-ajuns, așa că ar mai vrea și el o sinecură, la o ambasadă, printr-o țară exotică dacă s-ar putea.

Ce să facem noi cu aleșii ăștia nărăviți la trai bun? Să-i trimitem la Londra, Paris, Washington sau Berlin nu putem, că ne fac de râs și-o să spună occidentalii ”dacă ambasadorii sunt atât de analfabeți, oare cum o fi poporul de rând? S-o fi dat jos din pom? O fi descoperit focul?”. Nici prin țările scandinave nu-i putem trimite, că, la cât sunt de bătuți în cap, o să creadă norvegienii că au fost agresați rău când erau mici și iar ne facem de râs. În Asia nu-i putem trimite, că ăia sunt băieți deștepți, mulți mai știu limba română și-o să se mire cum de-am putut să facem ambasadori din niște agramați ce par să aibă doar două clase mai mult ca trenul. Și-n Africa, nici atât: se răscoală maimuțele de prin junglă, jignite de faptul că oamenii pot promova niște ambasadori care  nici măcar IQ de babuin nu au.

E clar că pe oameni precum domnul Voichițoiu Pământul nu poate să-i mai încapă. Nu pentru că ar fi prea grași și ar fi făcut șapte rânduri de burți de când zac prin Parlament, ci pentru că sunt supercalificați, ceea ce noi suntem foarte mândri de treaba asta, cum ar zice senatorul. Așa că nu văd altă soluție decât să-i îmbarcăm pe toți aleșii ăștia geniali, cu tot cu licențe, masterate, doctorate și alte hârtii igienice, pe o navetă, și să-i trimitem ambasadori pe Marte. Procedând astfel, rezolvăm două probleme. Unu: scăpăm de niște traseiști jalnici, care oricum n-ar mai fi văzut Parlamentul decât în poze și Doi: când vor ajunge alde Voichițoiu, Cristiana Anghel și alți aleși similari pe Marte, savanții britanici vor avea, în sfârșit, certitudinea că pe planeta roșie nu mai există nici măcar o urmă de viață inteligentă.

Loading...

Comentarii

 • vaporeanu

  06 martie 2016 15:11

  Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email gheorgheneculayahoo.com

  raspunde comentariului
 • Nick29

  06 martie 2016 12:00

  "dotore voichitoiu"trebuie trimis la strunjit tarusi cu - - - - !

  raspunde comentariului
 • Nick29

  06 martie 2016 12:00

  "dotore voichitoiu"trebuie trimis la strunjit tarusi cu c - - - !

  raspunde comentariului
 • Nick

  06 martie 2016 11:59

  "dotore voichitoiu"trebuie trimis la strunjit tarusi cu c - - u !

  raspunde comentariului
 • Nick29

  06 martie 2016 11:57

  "dotore voichitoiu"ar trebui sa fie trimis la strunjit tarusi cu c_ _u !

  raspunde comentariului
 • Nick29

  06 martie 2016 11:57

  "dotore voichitoiu"ar trebui sa fie trimis la strunjit tarusi cu c_ _u !

  raspunde comentariului
 • aura

  06 martie 2016 11:25

  parca e vorba numa d

  raspunde comentariului
+