HomePoliticArestul la domiciliu, înlocuit pe timp de vară cu...

Arestul la domiciliu, înlocuit pe timp de vară cu sejururi la all-inclusive!

Imediat după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazurile Dan Radu Ruşanu şi Ilie Cărăbulea, guvernul s-a autosesizat şi are în vedere noi măsuri punitive pentru politicienii şi afaceriştii penali. Astfel, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie redactat în aceste zile, arestul la domiciliu va fi înlocuit cu o măsură mult mai restrictivă: cei acuzaţi de fapte de corupţie vor fi reţinuţi, pe toată perioada sezonului estival, în resorturi all-inclusive, fără a avea voie să le părăsească.

Propunerea a fost întâmpinată cu reacţii diferite. Astfel, Ruşanu şi Cărăbulea au declarat că abia aşteaptă să mai schimbe aerul, fiindcă se plictiseau de moarte în vilele lor. „Imaginaţi-vă, să stai toată ziua şi să numeri bani – că altceva n-aveam ce face – nu v-aţi plictisi?”, s-a întrebat, retoric, Ruşanu, în vreme ce Cărăbulea a adăugat: „Am stat destul la răcoare, acum a venit vremea să mai stau şi la plajă, că mă luaseră durerile de reumatism de la atâta aer condiţionat, pus numai la 18 grade”.

Alţii însă nu sunt deloc mulţumiţi de propunerea guvernului Ponta, ca de pildă Nicuşor Constantinescu. Sunând cu cartelă, de undeva din Deşertul Nevada, colţ cu Aria 51, acesta ni s-a plâns la telefon: „E o măsură de-a dreptul băsistă! Adică nu-i suficient că am două sute de kile, ăştia vor să mă bage la all-inclusive, să înfulec de şapte ori pe zi, până mi-or sări stenturile?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare