HomePoliticGuvernAstralul Dâncu și gunoierul Cioloș

Astralul Dâncu și gunoierul Cioloș

Într-un moment de prostie astrală, vicepremierul Vasilică (Dâncu, desigur) a exprimat următoarea idee filozofică: „Primarii sunt — și asta v-o spun ca sociolog — cei mai iubiți dintre pământeni. În sondaje, cea mai mare încredere — exceptând președintele României — o are primarul din localitate. Media depășește întotdeauna 55%. Asta înseamnă că am putea, pentru un nou proiect de țară, să ne gândim la reconstrucția încrederii, pornind de la capitalul pe care îl aveți dvs, primarii. Cred că acest capital poate să fie pus la fundația unui nou proiect de țară. Și o să încercăm să ne aducem contribuția pentru ca dvs să puteți acționa ca lideri creativi ai comunităților”. Afirmația acestui fante de Cluj s-a făcut auzită la lucrările Forumului Administrației Publice Locale. Destinatarii acestei limbi grețoase dată direc pe curul gol erau primarii din teritoriul național aduși la consfătuire cu japca de președinții Consiliilor Județene exact după tiparul prin care ei, primarii își aduc turmele de alegători la vot. Momiți cu o masă mocca și o excursie la Antipa, dumnezeii UAT-urilor (da, mă, UAT-uri, așa se numesc mai nou satele prăpădite și metropolele prăfuite) au primit ca desert și această limbă de vicepremier menită să destindă atmosfera.

Scena pupatului colectiv în cur se petrecea la cîteva zile după escapada pe care legumicultorul Cioloș Dacian, un tehnocrat cu liceul agricol la bază, a executat-o în Parcul național Văcărești împreună cu ministresa Mediului, o anume Laura, la adunat de gunoaie. Vreo 350 de saci de mizerii s-au adunat cu voluntari din minunatul parc, fapt ce denotă că edilul din zonă a frecat capra.

În loc să le frece ridichea aleșilor care nu-s în stare să-și adume mizeria din ogradă și așteaptă voluntarii să le facă treaba, Dâncu a găsit de cuviință să-i pupe în cur pe micii dumnezei ai administrației locale. Chemați să-și dea cu păreare despre chestii complicate și să asculte elucubrațiile lui Vasilică, sfertodocții aleși comunali au uitat că menirea lor e să dea cu mătura în primul rând și apoi să se mai gândească și la alte idei mărețe.

Acesată condradicție în termeni în care Vasilică îi pune pe primari la mapă și pe Dacian la sapă ne arată cât de deformată este ierarhia în țărișoară. Și ne arată care este motivul pentru care Patria este așezată nefiresc, cu dosul la tavan și capul pe podea. O țară sufocată de gunoaie nu poate gândi strategii de dezvoltare sofisticate înainte de a-și mătura mizeria de sub cur. Nu de alta, dar cine să te creadă că esti în stare să gândești măreț câtă vreme ți se vede pîmântul de sub unghii?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare