HomePoliticCe vrăji a mai făcut Abramburica?

Ce vrăji a mai făcut Abramburica?

Când mă uit la televizor şi o văd pe doamna Ecaterina Andronescu parcă aş vedea o zână. Femeia are gingăşia Andreei Marin, logoreea Mihaelei Rădulescu şi zâmbetul candid al Biancăi Drăguşanu. Ca şi în cazul acestor fiinţe angelice, aflate în imaginarul colectiv al multor masculi din România, şi numele Zânei Abramburica se află mai mereu pe buzele junilor de la noi. E drept că ea n-are un Bănică alături, s-o mai pocnească atunci când cade în patimile omeneşti, dar asta n-o împiedică să le facă surprize liceenilor şi să-i aducă la facultate, trecându-i peste pragul bacului, chiar şi pe aceia plecaţi de multă vreme cu sorcova sau aflaţi la mii de kilometri distanţă de învăţat, citit, socotit ori făcutul temelor.

Abramburica poate fi considerată, fără teama de a greşi, Zâna Surprizelor de către stupizi şi stupide, fiindcă, după ce diabolicul Funeriu i-a supus la grele cazne, obligându-i să pună pe carte burtica lor tatuată şi musclată la sală, numai intervenţia miraculoasă a Zânei Abramburica a salvat chiulăii, derbedeii, panaramele de prin licee de spectrul unui bac picat până la adânci bătrâneţi. Dacă stau să mă gândesc bine, de la Pinocchio şi zâna lui încoace n-am mai văzut o asemenea intervenţie! Ce să mai vorbim, când totul părea pierdut şi o întreagă generaţie era în pericol să înveţe pentru bac, a apărut Abramburica, această deux-pièces ex machina de la Educaţie şi a salvat situaţia.

De acum înainte, liceenii nu vor mai merge la bac ca la tăiere, iar dinozaurii din învăţământul particular se vor închina la icoana Zânei pentru că i-a scos din foame, aducându-le carne de loaze, proaspăt absolvente. Iar dinozaurii ar trebui nu doar să se închine la chipul serafic, de Ceauşească vopsită la păr, al Zânei Abramburica, ci să bată şi nişte mătănii. Căci, pe lângă carnea fragedă de licean habernaut, ei vor primi şi o cărniţă mai aţoasă, dar la fel de gustoasă, de învăţătoare bătrână, la 50-60 de ani, obligată şi ea, prin ordinul Zânei, să facă particulara la bătrâneţe.

Vestea bună pentru dinozauri e că, datorită vrăjilor făcute de Zâna Abramburica, ei vor avea anul ăsta raţie dublă. De unde anul trecut erau convinşi că vor pieri, pocniţi drept la burdihan de asteroidul Funerius, în 2013 tiranozaurii şi anchilopozii din învăţământul privat pot răsufla uşuraţi: doamna Andronescu, în marea ei înţelepciune, a anulat până şi ordinul prin care se impunea reducerea numărului de clase de a IX-a la liceele cu procent de promovare scăzut. Aşa, să tot trăieşti, ca dinozaur, să vezi sălile facultăţilor pline şi cozi de cotizanţi la casierie mai ceva ca pe vremea lui Ceaşcă!

Iar peste mulţi ani, atunci când Zâna va pleca, în sfârşit, dintre muritori, sunt convins că liceenii n-o vor uita şi vor păstra poza ei în iPhone 8, rugându-se la ea cu pioşenie în cazul în care vreun nou iconoclast ca Funeriu va veni să-i persecute prin studiu: „Sfântă Zână Ambramurică, maică bună pentru atâtea loaze puturoase, pe tine te rugăm: fă o minune, fă o vrajă, fă orice, numai întrerupe camerele alea video, să putem şi noi copia liniştiţi la bac!”.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare