HomePoliticParlamentCetăţene Tăriceanu, permisul la control!

Cetăţene Tăriceanu, permisul la control!

Trăim vremuri groaznice sub dictatura tehnocrată, violentă şi obraznică – aşa cum o ştim mărturisită de politicieni nesuspendaţi. Ditamai Tăriceanul şi-a reînnoit permisul de conducere luând-o înaintea (prin spate) a circa o mie de persoane aşezate la coada ceauşistă. Deşi o anumită parte a presei se indignează faţă de ocolul stimabilului, noi suntem singurii observatori ai degradării sociale pe care a fost nevoit s-o îndure Preşedintele Senatului: s-a prezentat personal la DRPCIV şi a fost nevoit să evite atâta amar de lume ce tot aşteaptă să crească în sediile administrative hoteluri de trei stele. Într-o Românie normală, netehnocrată, dl Călin ar fi rezolvat problema tot normal, printr-un intermediar. Aici s-a ajuns datorită birocraţiei bruxelleze abătute peste ţărişoară odată cu impunerea comisarilor europeni la Palatul Victoria.

Dacă se continuă pe acest ritm, cu strânsul gunoiului de către Prim-miniştri şi ridicarea personală a permiselor de către Marii Aleşi, riscăm să dăm cu lungul nasului, mâine-poimâine, în fenomene mult mai grave pentru bunul mers socio-politic al plaiului mioritic. Ca de exemplu (în imaginaţia noastră bolnavă), momentul când dl Tăriceanu va fi tras pe dreapta de vreun Godină începând să se creadă poliţist-adjectiv al neamului. Doamne-fereşte şi Arsenie să ne păzească de aşa Apocalipsă drăcească!

Suntem însă, personal, încrezători că patria va reintra pe făgaşul ei firesc la alegerile din toamnă, asta dacă ideea moţiunii se va retrage între timp ca o doamnă. Orice încercare de a te lua în beţe cu Sistemul la noi e sortită eşecului încă din vremurile unui Burebista încasând-o fatal prin dos, exact când era mai sigur că Sistemul cânta a pagubă din fluier de os şi duios. Ne limităm la un singur exemplu istoric, să nu enumerăm până mâine tentativele ratate de reformare a tradiţiei autohtone.

În scurtul răgaz rămas, să ne bucurăm sufletul românesc cu imaginile tăricenilor ocolind cozile sau stând la coadă cetăţeneşte în curtea DNA. Cu speranţa că vor ajunge şi ei, măcar pentru scurt timp, să scrie bileţele roz şi tratate ştiinţifice lângă un godin de puşcărie, alături de cei care primesc dublu pentru c-au furat un salam din averea altora. Dă şi tu un like dacă eşti de acord cu asta!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare