HomePoliticCherchez la infam!

Cherchez la infam!

După ce timp de două luni, cât a durat ordalia căpitanului lung la sfat, mare la stat, nimeni nu i-a auzit guriţa gureşă şi nici nu i-a putut citi prea des vorbele adânci, tastate cu unghii „french style”, pe blogul personal, Elena Udrea a înviat brusc, devenind, dintr-odată, mai vocală ca-n vremurile bune. A înviat nu ca să ne demonstreze că există viaţă după moartea politică, ci ca să-şi manifeste totala adeziune faţă de victoria cârmaciului slăvit, întrucât, cine ştie, mâine-poimâine sau prin decembrie face Domnu’ Băsescu vreo minune şi doamna Udrea se vede iarăşi tăietoare de panglici pe pârtii unde circulă doar urşi iarna şi mamuţi vara. Şi dă-i, şi luptă, şi ţucă-l să nu-i fie de deochi pe Trăienel, cât e el de grozav, de curajos şi de unic om politic al României!

Arătatul vitejiei după războiul referendumului n-a fost pe placul liderului Noii Republici, Mihai Neamţu, care, slobod la gură din fire, a şi înşfăcat-o puţin de blondele-i plete pe duduia Udrea, prin bătătura virtuală a lui Zuckerberg. Coafura a rezistat, că doar nu-i făcută cu placa-n Balta Albă, dar doamna Udrea s-a cam ofuscat. Că, adică, de pe ce poziţie îi spune ei Neamţu să facă „ciocu’ mic”? Păi are Neamţu talentele ei, priceperea ei, viziunea ei de anvergură planetară? N-are! Are Neamţu la bază liceul Haşdeu din Buzău şi facultatea particulară Dimitrie Cantemir, unde au predat atâţia dascăli geniali, ca Victor Ponta şi Corina Dumitrescu? Are pe naiba! Are filosofia făcută la Babeş-Bolyai, un amărât de doctorat la King’s College din Londra şi în rest nici măcar un costum de firmă!

Şi-n aceste condiţii, sfântă să fii şi tot te indignezi de cum vor unii să se împăuneze cu gloria ta! Normal deci că doamna Udrea s-a amărât când s-a văzut pusă la colţ de un neica-nimeni ca Mihai Neamţu, despre care n-a auzit nimeni pe la oraşe şi sate, care n-a numărat în viaţa lui mai mult de o mie de euro o dată, n-a inaugurat de când se ştie o piscină în cătunul Cotârlatele şi pentru care, culmea ignoranţei, Dalí e un pictor şi nu o parcare!

Ca să vă daţi seama cât e de hulit de opinia publică acest june imberb, care-şi imaginează că, dacă n-a furat în viaţa lui un capăt de aţă, o să facă ditai cariera politică în România, intraţi pe site-urile ziarelor: zeci de cetăţeni indignaţi, semnând fie „Răzvan”, fie „Gina”, fie „Monica”, fie „Silviu” iau atitudine, înfierând vehement criticile „legionarului” Neamţu, care, după cum îi arată şi numele, e în mod clar un venetic şi nu un român verrde, de la noi, de la Pleşcoi! Cine crede că toate aceste voci indignate sunt postaci care astăzi au stat peste program, fiindcă le-a făcut Noua Republică pocinogul şi le-a jignit-o pe Nuţi, se înşală amarnic! Este cu siguranţă vorba de oameni în carne, oase şi ip-uri diferite!

Este la fel de clar că infamul de Mihai Neamţu i-a cerut Elenei Udrea să facă un pas înapoi nu fiindcă ar fi compromisă, ar atârna ca un pietroi blond de gâtul marinelului şi al pedeleului sau ar fi comparată de milioane de români cu Lupeasca lui Carol cel Lung. Vă spunem noi de ce a recurs el la acest atac mârşav: din pură invidie. Mihai Neamţu e gelos ca un maur că n-a pozat şi el cu un decolteu adânc prin tot felul de glossy-uri, ci doar a rânjit fasolele, cu mutra lui de tocilar, prin Gazeta Matematică sau pe unde a mai fost el olimpic pe ţară. El moare de ciudă că n-are nici farmecul, nici charisma, nici pleata platinată, nici taioarele şi nici măcar prestanţa Elenei Udrea – că doar n-a prestat cât a prestat ea, şi prin primărie, şi pe la preşedinţie, şi prin guvern!

Experienţa lui în administraţie e ioc, ciuciu, nil, şi, la urma urmei, experentia docet, cum ziceau, parcă, vechii azteci, no? Aşa că, dacă vrea să facă un bine noii construcţii politice de dreapta care se prefigurează, domnu’ Neamţu ar fi bine să-i ia de mânuţe pe domnu’ Ungureanu, pe doamna Macovei şi pe domnu’ Preda (alţi invidioşi care nu suportă succesurile Elenelor) şi să părăsească această construcţie. Ce să caute nişte beletrişti care habar n-au cum se calculează un parandărăt baban lângă nişte monumente de competenţă precum Videanu sau Berceanu, scoşi, din câte se vede, iarăşi de la naftalina partidului? Ce legătură să aibă unul ca Papahagi cu unul ca Pinalti, redutabil om de fotbal, care va fi mereu tentat să-l compare cu Hagi şi să ajungă la concluzia că ăla era mai valoros?

Aşa că, domnu’ Neamţu, uite ce e: să o laşi în pace pe Elena Udrea şi să-ţi iei catrafusele din Iniţiativa asta, dacă mai ai multe iniţiative belicoase! Iar citatele alea voltairiene cu „pe scara istoriei se aude mereu zgomotul saboţilor care urcă şi al pantofilor cu toc cui care coboară”, să le ţii pentru dumneata, că PDL nu merge cu citate, ci cu ulei, zahăr, găleţi, hai, fie şi cu biciclete. Şi nu te mai fâţâi atât cu simbolul ăla al vostru, al Noii Republici – stejarul, că acuşica ţi-l iau gâştele, găinile, cocoşii şi cârlanii din politica mioritică şi ţi-l dau la unguri, să facă din el cherestea pentru export!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare